Ηλεία

Δήμος Ζαχάρως: Συνεδρίαση επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα

Στο Δημαρχείο του Δήμου Ζαχάρως, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Κατά την διάρκεια της  συνάντησης  εξετάστηκαν αιτήματα, τα οποία είχαν υποβληθεί εγγράφως στο Δήμο σχετικά με προβλήματα που αφορούν  την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων και ελήφθησαν αποφάσεις προς διευθέτηση των αιτημάτων των δημοτών , κατά περίπτωση .

Ομόφωνα αποφασίστηκε να παρασχεθούν όλα τα μέσα για τη σωστή λειτουργία της Διαχείρισης των αδέσποτων.

Όπως επισήμανε η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Σκαλτσά « θέλουμε να ενημερώνουμε   τους συμπολίτες μας  ότι ο δήμος μας έχει ήδη προχωρήσει στη στείρωση , εμβολιασμό , αποπαρασίτωση και τσιπάρισμα δέκα αδέσποτων σκύλων από την 14η Οκτωβρίου 2019 , ημερομηνία σύστασης της επιτροπής.

Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση αυτή με απώτερο στόχο να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων στο Δήμο μας.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθεια για την εύρεση χώρου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων».

Αυτό που επισημάνθηκε επίσης είναι  ότι κάθε πολίτης οφείλει να υποβάλει αίτηση στο Δήμο αναφορικά με θέματα που αφορούν αδέσποτα ζώα(στείρωση, σίτιση, εμβολιασμός, περισυλλογή)  προκειμένου τα αιτήματα να εξεταστούν και να διευθετηθούν από την πενταμελή επιτροπή του δήμου.

Η πενταμελής επιτροπή αποτελείται από τα κάτωθι μέλη:

Σκαλτσά Δήμητρα , υπεύθυνη αντιδήμαρχο και πρόεδρο της επιτροπής

Γκότση Σπυρίδωνα , κτηνίατρο

Νυσταζόπουλο Γεώργιο , πρόεδρο της Ελληνικής  Φιλοζωικής Ένωσης Ζαχάρως

Ματρώζο Ηρακλή , εκπαιδευτή σκύλων

Κωτσάκη Μαρία , μέλος φιλοζωικού σωματείου

Όλη η επικαιρότητα