Ηλεία

Δήμος Ζαχάρως: Τα λουτρά Καϊάφα ύστατη ελπίδα

Στην έναρξη λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να μην πάει εντελώς χαμένη η φετινή τουριστική περίοδο, οι επαγγελματίες της Ζαχάρως.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοΐου, έχουν επηρεάσει τα μέγιστα την τουριστική κίνηση στην περιοχή τους, αφού οι κρατήσεις τόσο από Έλληνες όσο και ξένους τουρίστες έχουν κυριολεκτικά εκμηδενιστεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η έναρξη λειτουργίας αναμένεται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου, χωρίς όμως ακόμα να έχουν αποσαφηνιστεί οι οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσουν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Να μην χαθεί ούτε μέρα…

Ξεκάθαρος προς την αναγκαιότητα λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών, χωρίς καθυστερήσεις, είναι και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι από την στιγμή που θα δοθεί το «πράσινο φως» και θα τεθεί το πλαίσιο λειτουργίας από τις αρμόδιες επιτροπές, θα πρέπει τα Λουτρά να ξεκινήσουν αμέσως.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αλεξανδρόπουλος «όλο αυτό το διάστημα υπάρχει μία συνεχή επικοινωνία και πίεση προς την ΕΤΑΔ, η οποία άλλωστε είναι αρμόδια για την λειτουργία των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την περασμένη χρονιά και είχαν ως συνέπεια την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων με τεράστια καθυστέρηση που είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Ειδικά κατά την φετινή περίοδο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση» σημειώνει ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα