Ηλεία

Δημόσια υγεία… δημόσιο αγαθό! – Ενδιαφέρουσα ημερίδα στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Amalias Hotel στην Κουρούτα, την οποία διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η διασύνδεση και λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων και η Δημόσια Υγεία ως δημόσιο αγαθό,  οι δράσεις για την αναβάθμισή της και η κατάθεση προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Σχετικά με τις δράσεις για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, έγιναν προτάσεις, μιας και το έλλειμμα της δημόσιας υγείας  στη χώρα και στην Ηλεία κυρίως είναι χρόνιο και μεγάλο…

Επίσης, συζητήθηκε η παρουσία και η πορεία του ιατρικού κινήματος σε σχέση με τις νέες προκλήσεις , αλλά και η λειτουργία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου…

Στην ημερίδα συμμετείχε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λεντζας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, καθώς και ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος και πρόεδροι και μέλη Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Προτάσεις για… λύσεις

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ημερίδα λέγοντας: «Πραγματοποιήσαμε μια σημαντική μπορώ να πω ημερίδα, φίλων και συναδέλφων με θέμα οπωσδήποτε τον  covid που είναι και θέμα της εποχής, την δημόσια υγεία γενικά, γιατί πρόκειται να γίνουν προτάσεις ώστε να πάρει και αποφάσεις ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σίγουρα είναι σημαντικό που τέθηκαν ζητήματα για την πορεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τα οποία θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κα Ματίνα Παγώνη επεσήμανε ότι: «Πιστεύω ότι η συζήτηση που έγινε στην ημερίδα ήταν πολύ εποικοδομητική. Αφορούσε εξάλλου την δημόσια υγεία, αλλά πάνω απ’ όλα πως θα πορευτούμε από δω και πέρα, τι προβλήματα υπάρχουν στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στα επαρχιακά νοσοκομεία, με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών.

Θέλουμε να κάνουμε προτάσεις και ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε μερικά από τα προβλήματα αυτά να μπορέσουν να λυθούν».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, με κυρίαρχο θέμα το οποίο αναδείχθηκε και μέσα στην πανδημία, την δημόσια υγεία.

Οι συνθήκες της πανδημίας, κατέδειξαν τη σημασία της δημόσιας υγείας. Ένα δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο πρέπει να ενδυναμωθεί, να εκσυγχρονιστεί, να βρει τον βηματισμό του και παράλληλα με το ιδιωτικό σύστημα υγείας.

Η ημερίδα αυτή είχε και μια ιδιαίτερη σημασία γιατί έγινε και σε μια περιοχή, η οποία έχει ακόμα τα προβλήματα της στα θέματα της υγείας.

Εργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις κατάλληλες για να καταφέρουμε να προσελκύσουμε γιατρούς και νομίζω ότι με μια κοινή προσπάθεια, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας».

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας είπε: «Ήταν μια σημαντική ημερίδα μιας και πανελλαδικά, αλλά και στον νομό μας, τα προβλήματα στην δημόσια υγεία είναι πολύ μεγάλα.

Σίγουρα και η παρουσία των  προέδρων  των Ιατρικών Συλλόγων και της κας Παγώνη που συμμετείχαν, έδωσαν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στην ημερίδα, με ανταλλαγή απόψεων για την καλυτέρευση των υπηρεσιών υγείας τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Πρέπει να δούμε τους υγειονομικούς χάρτες, να υπάρξει διάλογος με συμμετοχή όλων των φορέων, ώστε να πάμε στις καλύτερες αποφάσεις».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα