Πολιτική

Tο Δημόσιο αναλαμβάνει τα δικαστικά έξοδα του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ρύθμιση για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, περιλαμβάνει φορολογικό νομοσχέδιο «σκούπα» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο (άρθρο 45) ορίζει ότι το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα τυχόν δικαστικά έξοδα και τη δικηγορική αμοιβή των εμπλεκόμενων νυν και πρώην προέδρων της ΕΛΣΤΑΤ.

Η ρύθμιση ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης και ενδεικτική της διάθεσης των Βρυξελλών ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο μεταξύ, μετά τη νέα αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση Γεωργίου.

«Η δικαστική διαιώνιση της υπόθεσης “Γεωργίου- ΕΛΣΤΑΤ” δεν συμβάλλει κατά καμία έννοια στο δημόσιο συμφέρον, τουναντίον μπορεί να το πλήξει, έστω και μη ηθελημένα, αλλά πάντως καίρια.

»Οι μόνοι που ενδιαφέρονται να συντηρείται η δήθεν υπόθεση σε εκκρεμότητα, είναι οι υπεύθυνοι του εκτροχιασμού του 2009, καθώς και αυτοί που έχτισαν καριέρες υιοθετώντας και τροφοδοτώντας τις θεωρίες συνωμοσίας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα