Όταν το “όλοι μαζί” αποτελεί φιλοσοφία ζωής και δράσης, το αποτέλεσμα της όποιας προσπάθειας αθροίζεται και διαιρείται σαν μοναδικό και ανεκτίμητο κέρδος. Γίνεται εκείνη η μοναδική στιγμή που πλημμυρίζεται από το φως της επιτυχίας, σαν ένα αστέρι φωτεινό που σαν ορόσημο το ακολουθείς και ταυτόχρονα το αναζητάς. Αυτό το αλλόκοτο φως, σαν χάδι έρχεται να απαλύνει κόπους, να γαληνέψει την ένταση της ψυχής απέναντι στις δυσκολίες, να γίνει “αγκαλιά” και να κλείσει μέσα του τον αγώνα και την αγωνία που ακολουθεί αέναα την κάθε δημιουργική κατάθεση.

Φως….αυτό που γέμισε για μια ακόμη χρονιά και το πιο πυκνό σκοτάδι μας, αυτό που άγγιξε στιγμές της χρονιάς που έφυγε, αυτό που συνόδευσε απογοητεύσεις και μάχες που χάθηκαν, αυτό που πείσμωσε όλους μας για να θέσουμε τον νέο στόχο, αυτό που μας κάνει να στεκόμαστε όρθιοι, έτοιμοι και δυνατοί να διεκδικήσουμε και πάλι την θέση του νικητή σε έναν πόλεμο.

Φως…που έγινε πιο ευδιάκριτο όπως μεταφέρθηκε με δίαυλο τα λόγια του εκδότη και διευθυντή της εφ. “Πατρίς” Λεωνίδα Βαρουξή, στην δική μας ετήσια συνάντηση, με αφορμή την υποδοχή του νέου χρόνου. Ένα φως που το είδαμε να αντανακλάται σε 22 λαμπερά αστέρια, αυτά της επιβράβευσης στην  πρώτη διοργάνωση των Regional Media Awards από την Boussias Communications, με τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Βαρουξή να ατενίζει για μια ακόμη φορά με αισιοδοξία το μέλλον, μέσα στο δύσκολο και διαρκώς κλυδωνιζόμενο τοπίο των media.

Μιλώντας για την ορθολογική αξιολόγηση των αξιών της ζωής, αξίες που υιοθετούνται και διατηρούνται ζωντανές με “μαγική συνταγή” τον βηματισμό που δίνουν οι χτύποι της καρδιάς κάποιων ανθρώπων που επενδύουν καθημερινά την ψυχή τους σε αυτό, κατέθεσε για μια ακόμη φορά την δική του αλήθεια, την αλήθεια της διοίκησης του Ομίλου, του διευθυντή της ΟΡΤ Κώστα Βαρουξή, του διευθυντή της Multi Λευτέρη  Βαρουξή και του διευθυντή του Patrisnews Σάκη Βαρουξή, που δεν είναι άλλη από τον κοινό παρονομαστή της επιτυχίας, που κάθε φορά δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Άνθρωπο. Τον Άνθρωπο συνεργάτη και συνοδοιπόρο σε ένα “ταξίδι”, αυτό που συνεχίζουμε στο δύσκολο και  αχαρτογράφητο τοπίο της ενημέρωσης, τις παροχής υπηρεσιών στον πολίτη και της προσφοράς στον τόπο.

Με τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο να δίνουν στις ημέρες που διανύουμε χαρακτηριστικά οροσήμου για το αύριο, εν μέσω μιας αιμορραγούσας ανθρωπιστικής κρίσης μέσα στην ίδια την κοινωνία, το να βρίσκει κανείς ψήγματα θέλησης, δύναμης και ανάγκης έκφρασης και προσφοράς, αποτελεί μια ικανή βάση αισιοδοξίας ότι αυτό που μπορεί να γεννηθεί και να γιγαντωθεί είναι αληθινό και διαχρονικό.

Με εφόδιο τα μοναδικά χαρακτηριστικά που πριν από 114 χρόνια πυροδότησαν την δημιουργία της εφ. “Πατρίς”, του μοναδικού εκδοτικού φαινομένου σε πανελλήνιο επίπεδο, η δική μας δύναμη παραμένει ο άνθρωπος-πολίτης αυτού του τόπου, ο άνθρωπος-αναγνώστης και θεατής, ο άνθρωπος-πρωταγωνιστής μέσα από τις δράσεις και τις ιδέες του. Γι΄ αυτόν τον άνθρωπο, για το δικό του όραμα, εμείς παραμένουμε μαχητές για το σήμερα που ζούμε και το αύριο που υπερήφανοι θέλουμε να παραδώσουμε…