Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Είμαστε ακόμα σε βαθιά κρισή λένε 6 στους 10

Ακούστε το άρθρο

Το 63% σε έρευνα της Kapa Research για το Έθνος της Κυριακής προβλέπει ότι την επόμενη πενταετία η η κατάσταση η δική του και του νοικοκυριού του ή θα παραμείνει ίδια ή θα χειροτερέψει

Την άποψη ότι «είμαστε ακόμα σε βαθικά οικονομική κρίση» διατυπώνει το 59% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Kapa Research με μόλις το 15% να απαντά ότι τα χειρότερα πέρασαν και ένα 19% να «βλέπει» μικρή βελτίωση.

Στην ίδια δημοσκόπηση για το Έθνος της Κυριακής το 63% προβλέπει ότι την επόμενη πενταετία η η κατάσταση η δική του και του νοικοκυριού του ή θα παραμείνει ίδια (31%) ή θα χειροτερέψει (32%).

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν επίσης πώς κρίνουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή με 153 ψήφους με το 63% να απαντά ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και μόλις το 36% να εκφράζει διαφορετική άποψη.

Όσον αφορά, τέλος, την πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 24,3% στη Νέα Δημοκρατία, 20,2% στον ΣΥΡΙΖΑ, 8,1% στη Χρυσή Αυγή, 5,5% στο Κίνημα Αλλαγής, 5% στο ΚΚΕ, 2,9% στην Ελληνική Λύση, 2,4% στην Ένωση Κεντρώων, 2,1% στο Ποτάμι, 2% στους ΑΝΕΛ, 1,4 στη Λαϊκή Ενότητα και 1,2% στην Πλεύση Ελευθερίας.

Όλη η επικαιρότητα