Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 10,2 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο προβάδισμα 10,2% στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με 25,8% έναντι 15,6% για το ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ώστόσο ότι το 25% δεν ξέρει τι θα ψήφιζε αν είχαμε την αλλη Κυριακή εκλογές.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο… «Κανένας» με 46%, ενώ προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21% έναντι 12% για τον Αλέξη Τσίπρα.

81% βλέπουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης. Το 60% θεωρεί απρόβλεπτες τις εξελίξεις στη χώρα για το 2017, έναντι 38% που τις θεωρεί προβλεπτές. Δημοσκόπηση Metron Analysis, Το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα τα πάει χειρότερα το 2017

Στις πολιτικές της κυβέρνησης θετιές αντιδράσεις συγκεντρώνουν η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων με 67% και το σύμφωνο συμβίωσης στα ομοφυλα ζευγάρια με 52%. Ωστόσο η διαχείρισης του προσφυγικού συγκεντρώνει 68% αρνητικές γνώμες, όσο και οι σχέσεις της κυβέρνησης με ΜΜΕ και Τύπο

Αναφορικά με την αξιολόγηση των καθοριστικών αποφάσεων της κυβέρνησης, το 67% αρνητικά δημοψήφισμα και επιλογή στήριξης του Οχι, και 68% για τα αποτελέσματα της 17ωρης διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους μετά το δημοψήφισμα, ενώ 79% για τις διαρκείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Για την εκλογή Τραμπ το 50% θεωρεί ότι θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τον κόσμο, ενώ στο 33% περιορίζεται το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα