Ηλεία Υγεία

Δημοσκόπηση PatrisNews για κορωνοϊό: Ψύχραιμοι και υπεύθυνοι οι πολίτες

Ακούστε το άρθρο

Τι άλλαξε στην καθημερινότητα των Ηλείων

Αν πριν από μερικούς μόλις μήνες, κάποιος ερχόταν και μας περιέγραφε αυτό που σήμερα ζούμε, στην καλύτερη περίπτωση θα τον περνάγαμε για φαντασιόπληκτο.

Κι όμως πλέον το ζούμε καθημερινά. Όλη αυτή η συνθήκη  είναι πολύ αλλόκοτη. Είναι όμως μία κατάσταση στην οποία έχουμε μόνο μία επιλογή. Να προσαρμοστούμε.

Η καθημερινότητα των Ελλήνων έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό υπό τον φόβο του κορονοϊού και αυτό φάνηκε και από τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Patrisnews κατά το χρονικό διάστημα από 6 Μαρτίου έως και 12 Μαρτίου.

Στην δημοσκόπηση έλαβαν συνολικά μέρος 14,378 επισκέπτες του patris news από τον Νομό μας  αλλά και από τους Νομούς Αχαίας, Ζακύνθου, Κεφαληνίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και  Αιτωλοακαρνανίας.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν αποτελεί επιστημονική μελέτη – προϊόν και διεξάγεται αποκλειστικά για το αναγνωστικό κοινό.

Φοβούνται…με μέτρο όμως

Ανησυχείτε/φοβάστε για τον κοωνοϊο;

Οι ερωτώμενοι στο ερώτημα «ανησυχείτε φοβάστε τον κορονοιο»  το 35,1% απαντάει πολύ το 43,4% μέτρια , το 15,1 %  ελάχιστα και τέλος το 6,5% καθόλου.

Στην ερώτηση πως κρίνεται τα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργείο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιου το 51% τα κρίνει ως ελλειπή, το 45,3 % τα κρίνει απολύτως σωστά εμώ μόλις το 3,7% τα θεωρεί ως υπερβολικά.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένες απαντήσεις δόθηκαν πριν την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου για προληπτικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης σε όλη την χώρα.

Αλλαξαμε
την καθημερινότητα μας

Σε τι άλλαξε την καθημερινότητά σας ο κορωνοϊός;

Ο κορονοϊός άλλαξε την καθημερινότητα όλων μας. Η κοσμοσυρροή και η πολυκοσμία σε κεντρικά σημεία δεν είναι πλέον η εικόνα που θα συναντήσει όποιος μετακινηθεί

Η αλλαγή είναι ραγδαία. Αρκεί μια ματιά στις φωτογραφίες για να καταλάβει πόσο ο κορονοϊός έχει αλλάξει ραγδαία τις συνήθειες μας.

Αλλωστε μετά και τα τελευταία μέτρα από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ συνεχώς ανακοινώνονται ακυρώσεις και ματαιώσεις εκδηλώσεων, θεαμάτων και δραστηριοτήτων.

Με αποκορύφωμα την τελευταία απόφαση για κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης.

Στην ερώτηση «σε τι άλλαξε την καθημερινότητα σας» , που πραγματοποιήθηκε με τα καταστήματα εστίασης ακόμα ανοιχτά το 60,7% απάντησε ότι έχει περιορίσει τις εξόδους του, το 15,4% έχει επιλέξει να μην κάνει εξόδους πέρα από τις απολύτως αναγκαίες, το 13,1% έχει επιλέξει να αυξήσει τις προμήθειες του ενώ το 10,9% αναφέρει ότι δεν έχει προβεί σε καμία αλλαγή στις καθημερινές του συνήθειες.

Θα πρέπει να
«μάθουμε» να ζούμε…

Πως κρίνετε τα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργείο;

Πρακτικά θα πρέπει να είμαστε πιο επιμελείς με τα μέτρα ατομικής υγιεινής και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του υπουργείου και των υπόλοιπων αρμόδιων φορέων . Ανάλογα με τις συνθήκες και τα νέα δεδομένα, το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ  θα αποφασίζει για λήψη δραστικότερων προληπτικών μέτρων ενάντια στη μετάδοση του κορονοϊού.

Τις αποφάσεις αυτές οφείλουμε να τις σεβόμαστε και να προσαρμόζουμε την καθημερινότητά μας ανάλογα και με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε τον ευατό μας, τις οικογενείες μας αλλά και τους συνανθρώπους μας.

Όλοι μαζί θα το περάσουμε και αυτό με ψυχραιμία…για να συνεχίσουμε να ζούμε με αυτούς που αγαπάμε.

Όλη η επικαιρότητα