Ηλεία

Δημοτική Παράταξη «Ήλιδα Νέα Μέρα»: «Μπήκε η ταφόπλακα σε ένα προαναγγελθέν έγκλημα»

Το προαναγγελθέν έγκλημα, έχει "φαρδιά - πλατιά" όνομα και επώνυμο και μάλιστα, περισσότερα του ενός.
Ακούστε το άρθρο

Το Υπουργείο Παιδείας, με την ανακοίνωση του καταλόγου των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή, μας γνωστοποίησε αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Η Πανεπιστημιακή Σχολή Γεωπονίας που με τόσο κόπο ως Δημοτική Αρχή φέραμε στο Δήμο Ήλιδας, ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Το προαναγγελθέν έγκλημα, έχει “φαρδιά – πλατιά” όνομα και επώνυμο και μάλιστα, περισσότερα του ενός.

Φέρει το όνομα της υπουργού Νίκης Κεραμέως, η οποία πολέμησε λυσσαλέα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της το 2019, τις δύο πανεπιστημιακές σχολές της Ηλείας. Προσπαθώντας να “βαφτίσει” το … “ψάρι – κρέας”, εξήγγειλε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και νέο Ακαδημαϊκό χάρτη, ο οποίος περιορίστηκε πανελλαδικά… μόνο στις δύο σχολές της Ηλείας.

Η υποβάθμιση της περιοχής, όμως, φέρει κι ένα ακόμα όνομα, αυτό του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη. Από το 2019 μιλούσε για την προσωπική σχέση που είχε με την Υπουργό, η οποία θα συνέβαλε στην αναβάθμιση του ιδρύματος. Από τότε μέχρι σήμερα, ο ίδιος κάνει τα πάντα, δια της σιωπής και της απουσίας του, προκειμένου να κλείσει το Πανεπιστημιακό τμήμα. Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει ότι, η στάση του στο κορυφαίο αυτό θέμα – μαζί με το ζήτημα του νοσοκομείου -, δείχνει ανικανότητα και ρόλο “χρήσιμου γραναζιού” της καταστροφής του Δήμου.

Μόνο… σε συνεντεύξεις “εντός των τειχών” επιδιώκει με επικοινωνιακούς λεονταρισμούς να δείξει ισχυρός και άτρωτος, όμως οι συνδημότες μας τον έχουν καταλάβει. Μάλιστα σήμερα, προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι οι θεσμικοί παράγοντες και οι πολίτες, “κάπου στραβά αρμενίζουν”. Για ακόμα μία φορά εθελοτυφλεί, ρίχνοντας τα βάρη της ανικανότητάς του σε όλους του υπόλοιπους, εκτός… από τον εαυτό του!

Ξεχνάει ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις για να αποδώσουμε ευθύνες, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε… τον καθρέφτη μας!

Ξεχνάει -επίσης- ότι, είναι αυτός που έκλεισε το νοσοκομείο, είναι αυτός που “έχασε” το πανεπιστημιακό τμήμα, είναι αυτός που αφήνει τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας 100 ημέρες το χρόνο χωρίς νερό!

Μάλλον, αυτό εννοούσε όταν μιλούσε προεκλογικά για το πρόγραμμα των 100 ημερών!

Δυστυχώς, το βαρέλι για το Δήμο μας δεν έχει πάτο. Πολύ φοβόμαστε ότι, μετά το Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό τμήμα Γεωπονίας, παίρνει σειρά και το Πρωτοδικείο, αφού από το “καμπανάκι κινδύνου” του Δικηγορικού Συλλόγου μέχρι σήμερα, ο Δήμαρχος συνεχίζει -κατά την προσφιλή του μέθοδο-, να μη κάνει απολύτως τίποτα.

Κύριε Λυμπέρη,

Σας το έχουμε πει πολλές φορές, σας το λέμε κι ακόμα μία. Για τη ζοφερή εικόνα του Δήμου μας είστε υπόλογος και ο μοναδικός υπεύθυνος.

Η “μαύρη” σελίδα της ιστορίας του Δήμου μας, γράφει το όνομα σας, ως ο Δήμαρχος που παρέλαβε Πανεπιστήμιο του 2019 και θα παραδώσει ένα άδειο κτίριο, το 2023!

Ως ο Δήμαρχος που παρέλαβε Νοσοκομείο και θα παραδώσει ένα άδειο “κουφάρι” το 2023!

Ευτυχώς, οι εκλογές πλησιάζουν και οι πολίτες, πλέον, μας κρίνουν και -ευτυχώς- μας συγκρίνουν!

Όλη η επικαιρότητα