Ηλεία

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας: «Ζωντανεύει» το παλιό κτίριο του ΟΣΕ

Στο παλιό κτίριο του ΟΣΕ θα στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ανδραβίδας, αφού πρώτα το κτίριο ανακαινισθεί με την βοήθεια εθελοντών.

Η σπουδαία πρωτοβουλία ανήκει στη τέως πρόεδρο της ΔΚ  Ανδραβίδας κ. Αγγέλας Τζιούμα.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης  είχε προχωρήσει στη  μίσθωση του κτιρίου του Σιδηροδρομικού σταθμού Ανδραβίδας για χρήση πολιτιστικών δραστηριοτήτων  υπό  τον όρο να αποκατασταθεί το κτίριο με έξοδα και δαπάνες του δήμου. Η μίσθωση έχει διάρκεια 15 χρόνια.

Με αίτησή της λοιπόν στο ΤΣ Ανδραβίδας η κ. Αγγέλα Τζιούμα ζήτησε την επανασύσταση της Δημοτικής βιβλιοθήκης και τη στέγαση της στο  εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου κ. Πέτρο Ανυφαντή επισκέφτηκαν χθες  το κτίριο του ΟΣΕ Ανδραβίδας, όπου ενημερώθηκαν με ενδιαφέρον από την κ. Αγγέλα για τις εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο από εθελοντές της περιοχής. Το παλιό κτίριο του ΟΣΕ θα ξαναζωντανέψει και θα φιλοξενήσει πνευματικό θησαυρό της περιοχής και όχι μόνο. Μια πρωτοβουλία που πραγματικά αξίζει επαίνους.

Όλη η επικαιρότητα