Ηλεία

Δημοτικό Ανδραβίδας: Καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση

Ακούστε το άρθρο

Λέντζας: Φεβρουάριο οι μαθητές σε λυόμενο

Ανησυχία διακατέχει τους γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας που βλέπουν τα παιδιά τους να φοιτούν σε πολυδιασπασμένες ανά τον δήμο τάξεις, ενώ έχει καθυστερήσει πολύ η μετεγκατάσταση του σχολείου σε λυόμενα, σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο δήμος.

Η μετεγκατάσταση σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν καθυστερήσει το έργο με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λέντζα να δεσμεύεται ότι το έργο θα ξεκινήσει το πολύ μέχρι τέλους του μήνα και θα είναι έτοιμο στα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης δήλωσε: «Το έργο ήταν να ξεκινήσει τον Οκτώβρη . Θα είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη αν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε τρέξει και οριστικοποιήσει τις προηγούμενες διαδικασίες έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει και από τον Αύγουστο. Απλά η προηγούμενη δημοτική αρχή λόγω της ραστώνης του καλοκαιριού και λόγω του ότι ήταν απερχόμενη δεν κινητοποιήθηκε. Έπρεπε να συγκεντρωθούν κάποια έγγραφα, όπως μετεγγραφές συμβολαίων , ενώ εμπλεκόντουσαν και άλλες υπηρεσίες και όχι μόνο ο Δήμος. Όλα αυτά τα παραλάβαμε από την αρχή, τα τρέξαμε όσο μπορούσαμε, είμαστε και λίγο άτυχοι γιατί έπεσε και το Κτηματολόγιο μαζί».

«Νοέμβριο ξεκινά το έργο»

Και ο δήμαρχος συνέχισε: «Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλαμε, γιατί αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ένα σχολείο πολυδιασπασμένο με τάξεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ανδραβίδας, από κει και πέρα, σήμερα το πρωί παραλάβαμε αυτό το  πολυπόθητο χαρτί και σίγουρα υπάρχει καθυστέρηση. Επαναλαμβάνω  ότι δεν αποποιούμαι ούτε τις δικές μας ευθύνες, αλλά υπάρχει ένα θέμα που δεν είχε να κάνει  με το δήμο αλλά με το Υποθηκοφυλακείο.  Με συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες που ήταν αναθέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Σήμερα το χαρτί φθάνει στην ΚτΥΠ ΑΕ , χρειάζεται κάτι ακόμη ο φάκελος που είναι θέμα της ΚτΥΠ ΑΕ και δεν θα καθυστερήσει και στην πραγματικότητα θα μιλήσουμε για καθυστέρηση 45-60 ημερών, σε σχέση με αυτό που είχα πει εγώ ότι θα ξεκινήσουμε τον Οκτώβρη. Πιστεύω ότι μέσα στο Νοέμβρη, το πολύ μέχρι τέλος του μήνα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες».

«Ούτε το καλοκαίρι…»

Και ο κ. Λέντζας  καταλήγοντας τόνισε ότι αν δεν «έτρεχε» ο δήμος το έργο, δεν θα ήταν έτοιμο ούτε το καλοκαίρι.  Συγκεκριμένα είπε:  «Το χρονοδιάγραμμα μιλά για τρεις μήνες  και τέλη Φλεβάρη, αρχές Μάρτη πρέπει να παραδοθεί το έργο. Εγώ θα κάνω προσπάθειες να παραλάβουμε το έργο και νωρίτερα από τον Φεβρουάριο.  Δεν χρειάζεται ΚΥΑ όπως κάποιοι λένε. Ο δήμος καθυστέρησε 45 μέρες, αλλά το τρέξαμε. Και αν δεν το τρέχαμε πολύ φοβάμαι ότι ούτε το καλοκαίρι του 2020 θα ήταν έτοιμο το σχολείο »

Όλη η επικαιρότητα