Ηλεία

Δημοτικό Ανδραβίδας: Περιμένουν να «πέσει» η υπογραφή – Λέντζας: Κατανοώ την ανησυχία των γονέων

Έντονη είναι η ανησυχία των γονέων των μαθητών του δημοτικού σχολείο Ανδραβίδας  για την καθυστέρηση μετεγκατάστασης του σχολείου σε προκάτ. Μάλιστα η πλειονότητα των γονέων αρχίζει να σκέφτεται το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων σε μια προσπάθεια να πιέσουν το Υπουργείο Υποδομών που είναι συναρμόδιο να επισπεύσει τις γραφειοκρατικές διαδιακασίες και να  ανάψει το πράσινο φως  ώστε να εγκατασταθεί στο οικόπεδο ο εργολάβος για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης

«Τρέξαμε το θέμα»

Το θέμα το παρακολουθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας ο οποίος παραδέχεται ότι υπάρχει καθυστέρηση.

Συγκεκριμένα χθες δήλωσε: «Επειδή το θέμα αυτό το έχουμε «τρέξει» από την αρχή αφού ήταν το πρώτο θέμα που υπήρχε όταν αναλάβαμε ως δημοτική αρχή , σίγουρα δεν είναι τιμητικό από την πλευρά του δήμου και της Πολιτείας ότι υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση. Λοιπόν: μέχρι πριν από 15 μέρες  υπήρχαν συγκεκριμένες αγκυλώσεις  από την πλευρά του δήμου. Οι υπεύθυνοι που είχαν αναλάβει να βγάλουν κάποια χαρτιά από την προηγούμενη δημοτική αρχή το αμέλησαν. Δεν το «τρέξαν» το θέμα.  Παρόλα αυτά και χωρίς να θέλουμε να «ευλογήσουμε τα γένια μας», εμείς ως νέα δημοτική αρχή, μέχρι και σε σπίτια πήγαμε βραδυνές ώρες για να πάρουμε αυτά τα χαρτιά τα οποία τα λάβαμε και τα στείλαμε στις ΚτΥΠ ΑΕ. Άρα το κομμάτι που αφορά στο δήμο, το γραφειοκρατικό έχει τελειώσει. Επίσης έχει τελειώσει και με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.  Έχει γίνει προκήρυξη, έχει βρεθεί εργολάβος ο οποίος δεν έχει ακόμη μπει. Και αυτό γιατί ποτέ αυτός ο χώρος δεν είχε χαρακτηρισθεί ως σχολική μονάδα».

«Περιμένουμε μια υπογραφή»

Και ο κ. Γιάννης Λέντζας συνέχισε: «Μέχρι πρότινος πιστεύαμε λαθεμένα  ότι ήταν θέμα του Υπουργείου Παιδείας  και ότι με μια απλή υπογραφή της υφυπουργού το θέμα θα λυνόταν. Τώρα λοιπόν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ακόμη μια εμπλοκή ,είναι η ελληνική γραφειοκρατία,  όπου διαπιστώθηκε ότι επειδή οι ΚτΥΠ ΑΕ ανήκουν στο υπουργείο Υποδομών  χρειάζεται και μια υπογραφή  από τον Γεν. Γραμ. του υπουργείου Υποδομών. Σήμερα που διεμηνύθη ότι είχαν μια τελική συνάντηση για να μπορέσουν να φύγουν οι αγκυλώσεις, να χαρακτηρισθεί ο συγκεκριμένος χώρος ως σχολική μονάδα για να μπορέσει επιτέλους να μπει μέσα ο εργολάβος. Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η ανησυχία των γονέων και των εκπαιδευτικών και αρχίζει η ανησυχία και γίνεται αγανάκτηση. Μέσα στα επόμενα 24ωρα πιστεύω θα έχει λυθεί το θέμα. Θα περιμένω μέχρι Παρασκευή και αν δεν λυθεί θα μεταβώ εγώ στο υπουργείο Υποδομών. Κατανοώ την αγανάκτηση των γονέων».

Όλη η επικαιρότητα