Categories: Ηλεία

Δημοτικό Σχολείο Βασιλακίου: Από διθέσιο γίνεται μονοθέσιο

Share

Την ομόφωνη αντίθεση του στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Βασιλακίου από διθέσιο σε μονοθέσιο, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αρχαίας Ολυμπίας στην πρόσφατη συνεδρίαση του, έπειτα από το έγγραφο που εστάλη από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ηλείας σχετικά προγραμματιζόμενες μεταβολές στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για το σχολικό έτος 2023-2024.

Στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας αναφέρεται ότι το σκεπτικό του υποβιβασμού έγκειται στο γεγονός ότι παρουσιάζει σταθερή μείωση των μαθητών όμως  η πρόταση-γνωμοδότηση της Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας, Ρόης Αντωνόπουλου η οποία έγινε ομόφωνα από δεκτή από το Σώμα αναφέρει ότι:

«Διαφωνεί με τον υποβιβασμό του Δημοτικού σχολείου Βασιλακίου από 2/θεσιο σε 1/θέσιο, διότι η μείωση των μαθητών του είναι συγκυριακή και επιπλέον αφορά σε ορεινή και μειονεκτική περιοχή, η οποία θα υποβαθμιστεί έτι περαιτέρω από μια τέτοια εξέλιξη.

Η Διοικητικών Υπηρεσιών Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας, Ρόη Αντωνόπουλου

Επιπλέον, εξαιτίας του ότι ο Προϊστάμενος του Δημοτ. Σχολείου Βασιλακίου έλκει την καταγωγή του από το ομώνυμο χωριό υπάρχει εκπεφρασμένη βούληση από γονείς μαθητών να εγγράψουν κατά το έτος 2023-24 τα παιδιά τους στο εν λόγω σχολείο.

Σημειώνεται ότι και το τοπικό Συμβούλιο της κοινότητος Βασιλακίου διαφωνεί καθέτως με την προγραμματιζόμενη από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ηλείας μεταβολή στο περί ου ο λόγος Δημοτικό Σχολείο».