Ηλεία

Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας: Μάθημα στο προαύλιο

Δεν έγινε η μεταφορά μαθητών γιατί δεν χωρούσαν στο λεωφορείο

Μάθημα στο προαύλιο του σχολείου με φόντο την Αγία Σοφία έκαναν οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας εξαιτίας ενός…λεωφορείου.

Τα παιδιά του δημοτικού ήταν εκεί από τις 8 το πρωί και οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων περίμεναν με τους γονείς τους δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να μεταφερθούν στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου. Τελικά ήρθε μόνο ένα λεωφορείο, η χωρητικότητα του οποίου ήταν 43 άτομα και όχι 65 όσοι και οι μεταφερόμενοι. Όπως υποστηρίζουν δήμαρχος, διεθύντρια και πρόεδρος συλλόγου Γονέων, το ΚΤΕΛ είχε ενημερωθεί για αποστολή δύο λεωφορείων αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε, ήρθε ένα.

Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει και σήμερα  ένταση με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα να μεταφέρει τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη  ότι το θέμα θα λυθεί οριστικά σήμερα Παρασκευή και 13. Πάντως οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων έκαναν μάθημα στο προαύλιο

Η οργή της διευθύντριας

Εξοργισμένη η διευθύντρια του σχολείου κ Μαριάννα Στεργίου δήλωσε: «Τραγική κατάσταση Δεν θα κάνουμε μάθημα σήμερα γιατί οι υπηρεσίες δεν μπορούν να συντονιστούν. Γιατί άλλα γράφουν, άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν. Γιατί παίρνουμε αποφάσεις αβασάνιστα και λέμε ότι το πρόβλημα λύθηκε με μια μονοκοντυλιά.

Λέντζας: Δέσμευση Περιφερειάρχη

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας που βρέθηκε και χθες από το πρωί στο σχολείο δήλωσε: «Χθες είχα συνομιλία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο και τον περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και είχαμε εξασφαλίσει μια λύση για την μεταφορά των μαθητών της Ε και ΣΤ Δημοτικού από το δημοτικό της Ανδραβίδας στο Γυμνάσιο του Νεοχωρίου. Από κακή συνεννόηση εστάλη όντως από τα ΚΤΕΛ ένα λεωφορείο το οποίο όμως δεν ανταποκρινόταν στον αυξημένο αριθμό (είχε 47 θέσεις ενώ έπρεπε να μεταφερθούν 65 άτομα). Αύριο θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα , αν χρειαστεί θα πάμε και σε απευθείας ανάθεση  σε ιδιοκτήτες λεωφορείων έτσι ώστε να μη χαθεί καμία άλλη ώρα. Έχω τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη»

Σουλελέ: «Υπομονή»

Η  πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Μάρθα Σουλελέ δήλωσε: «Δυσκολίες μεγάλες από την πρώτη μέρα. Χθες ο δήμαρχος μας είπε ότι έχει το θέμα. Τελικά μάλλον από κακή συνεννόηση ήρθε ένα αντί για δύο λεωφορία γιατί κάτι έγινε λάθος με τον αριθμό μαθητών που είχε δοθεί από την Περιφέρεια στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ. Κάπου εκεί χάθηκε το χαλασμένο τηλέφωνο. Κάποιος επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη και είπε ότι η εντολή είναι για 61 μαθητές  και θα λυθεί το θέμα άμεσα και περιμένουμε τώρα  γονείς και παιδιά στο χώρο του σχολείου. Ας κάνουμε μια δύο μέρες υπομονή να δούμε τι θα γίνει»

Όλη η επικαιρότητα