Ηλεία

Δημοτικό Σχολείο Χελιδονίου: Μένει για 10 ημέρες με έναν μόνο εκπαιδευτικό λόγω μετάθεσης!

Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτύρεται έντονα για την υποβάθμιση του σχολείου ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Χελιδονίου

O Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Χελιδονίου διαμαρτύρεται έντονα για την υποβάθμιση του σχολείου, αφού μόλις χθες ενημερώθηκε ότι αποχωρεί ο ένας από τους δυο αναπληρωτές δασκάλους, ο οποίος και θα αντικατασταθεί μετά από διάστημα 10 ημερών, όταν και θα επιστρέψει η μόνιμη εκπαιδευτικός, η οποία είναι οργανικά τοποθετημένη στο σχολείο και έχει πάρει άδεια κύησης!

Ο Σύλλογος ρωτά με ποιο κριτήριο πάρθηκε αυτή η απόφαση, που και θα αφήσει τα παιδιά του σχολείου για διάστημα 10 ημερών με ένα μόλις δάσκαλο και φυσικά τα υποχρεώνει να αλλάξουν εκπαιδευτικό 3 μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους!

Αναλυτικά η διαμαρτυρία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Χελιδονίου :

«Το Δημ. Σχολείο Χελιδονίου λειτουργεί ως διθέσιο σχολείο με δύο αναπληρωτές δασκάλους. Χτες 19 Φεβρουαρίου του 2020 και έχοντας ήδη διανύσει 7 μήνες σχολικής λειτουργίας και έχοντας ξεπεράσει τα μισά της σχολικής χρονιάς, ενημερωθήκαμε ότι ο ένας εκ των δύο εκπαιδευτικών του σχολείου θα αποχωρήσει από τη σχολική μονάδα, προκειμένου να καλύψει άλλο κενό σε δημοτικό σχολείο του νομού. Αφού ήρθαμε σε επαφή με την αναπληρώτρια διευθύντρια εκπαίδευσης κα. Ασημακοπούλου Σωτηρούλα ενημερωθήκαμε ότι για τις επόμενες 10 μέρες στο σχολείο θα υπάρχει μόνο ένας εκπαιδευτικός και έκτοτε θα επιστρέψει στη σχολική μονάδα η οργανικά τοποθετημένη μόνιμη εκπαιδευτικός, η οποία επιστρέφει από άδεια κύησης. Θεωρούμε άδικο να μείνουν τα δικά μας παιδιά χωρίς δάσκαλο για 10 μέρες, για να αποκτήσουν δάσκαλο τα παιδιά κάποιου άλλου χωριού. Με ποιο κριτήριο? Επίσης, θεωρούμε εξίσου άδικο το γεγονός 3 μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, τα παιδιά να αλλάξουν δάσκαλο. Είναι αντιπαιδαγωγικό, διαταράσσεται η σύνθεση του σχολείου και η ψυχοσύνθεση των παιδιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε προβλήματα στο σχολείο του χωριού μας. Μια δεν στέλνουνε δάσκαλο, την άλλη μας αφήνουν χωρίς βιβλία και τώρα να μας συμβαίνει αυτό.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, κατόπιν συζητήσεως, ομόφωνα αποφασίσαμε να μην στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο για τις επόμενες μέρες. Κύριο αίτημά μας να μην διαταραχθεί η λειτουργία του σχολείου και να μην μετακινηθεί κανείς από τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς, ώστε αυτό να μην έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας».

Όλη η επικαιρότητα