Ηλεία

Δημοτικό Σχολείο Λαμπετίου: Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE Ελλάδος

   «Η συνεργασία του ανθρώπου με το ζωικό βασίλειο και τη φύση με τη χρήση της τεχνολογίας» είναι το θέμα του φετινού διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «First Lego League» Ελλάδας που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στη Μεγάλο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την Ηλεία, θα εκπροσωπήσει η ομάδα «Olympian Spirit» του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (Λαμπετίου).

   Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά διοργανώνεται από το Φιλεκπαιδευτικό, Μη Κερδοσκοπικό, αγαθοεργές Σωματείο  eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου 80 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων εκπαίδευσης διοργανωτών ποιοτικών διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Μια μεγάλη γιορτή

Σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μια εκπαιδευτική γιορτή που αναμένεται να μοιράσει χαμόγελα, γνώση και διασκέδαση. Περισσότερα από 1.000 παιδιά, εκπροσωπούν 98 ομάδες  (δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων), από όλη την Ελλάδα.

Olympian Spirit

Η Ομάδα Ρομποτικής «Olympian Spirit» του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (Λαμπετίου) αποτελείται από μαθητές του σχολείου καθώς και μαθητές άλλων σχολείων που θέλησαν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ επικεφαλής είναι ο διευθυντής, Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Σήμερα και αύριο θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και των οικογενειών των παιδιών που συμμετέχουν στην ομάδα, με στόχο τη καλύτερη δυνατή θέση στο διαγωνισμό. Κι αυτό δεν είναι ακατόρθωτο, αφού τους τελευταίους μήνες τα παιδιά, παρέλαβαν και έστησαν τουβλάκι-τουβλάκι την πίστα του διαγωνισμού, συναρμολόγησαν το Ρομπότ τους, το προγραμμάτισαν και έχουν κάνει άπειρες ώρες προπονήσεων (κυρίως τα απογεύματα των Σαββατοκύριακων) για να καταφέρουν να εκτελέσουν τις 15 αποστολές που υπάρχουν πάνω στην πίστας. Αν και πολλές φορές δυσκολεύτηκαν, κώλυσαν και τα παράτησαν, τελικά πείσμωσαν – όπως είπαν οι  μαθητές Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Κατσίμπελης και Κωνσταντίνος Δρακόπουλος στην εφημ. «Πατρίς» – προσπάθησαν παραπάνω και ξεπέρασαν τις δυσκολίες. Τώρα, δηλώνουν έτοιμοι και ενθουσιασμένοι να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία (σ.σ το σχολείο είχε συμμετάσχει και στον περσινό διαγωνισμό, πετυχαίνοντας σημαντική διάκριση) στη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός  οργανώνεται με τη βοήθεια 350 εθελοντών και αναμένονται περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες. Οι ομάδες που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ρομποτικής  στην Αμερική, τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Όλη η επικαιρότητα