Εκπαίδευση Ηλεία

Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας: Τελευταίος αγιασμός σε προκάτ

Ακούστε το άρθρο

Ογδόντα μαθητές και μαθήτριες , ανάμεσά τους και τα αγχωμένα πρωτάκια, βρέθηκαν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Ν. Μανωλάδας για τον αγιασμό.  Δεξιά τους το κατεστραμμένο κτίριο από τον σεισμό, αριστερά τους  οι σάπιες αίθουσες προκάτ που θα αντικατασταθούν με καινούργιες σε περίπου ένα μήνα και πίσω τους το παλιό σχολικό κτίριο που έχει κριθεί επισκευαστέο.

Αυτή ήταν η εικόνα για τα παιδιά και αυτή την εικόνα θέλει να αλλάξει μέχρι την επόμενη χρονιά ο νέος διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος.  Στόχος του είναι σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά την Περιφέρεια και τον Δήμο, να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερο η επισκευή του παλαιού κτιρίου όπου θα στεγαστούν κάποιες τάξεις. Παράλληλα σε περίπου ένα μήνα θα απομακρυνθούν οι παλαιές αίθουσες προκάτ και θα αντικατασταθούν με νέες. Όσο για το καταστραμμένο κτίριο από το σεισμό πρέπει να κατεδαφιστεί. «Οι μαθητές αξίζουν ανάλογες κτιριακές υποδομές με αυτές των άλλων δημοτικών του νομού» δηλώνει ο κ. Βασιλόπουλος. Στον αγιασμό το παρόν έδωσε μόνο ο πρόεδρος της ΤΚ Άγγελος Καραγιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος κ Αντώνης  Τζιτζογλάκης.

Το σχολείο γνωστό και ως ΝΕΑΡ, θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά να βρίσκεται στην επικαιρότητα όχι μόνο για τα προκάτ αλλά και για τα διάφορες δραστηριότητές του.

Όλη η επικαιρότητα