Ηλεία

Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: Έστειλαν μήνυμα ειρήνης και αγάπης

Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ειρήνης και αγάπης έστειλαν χθες το πρωί οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, που υποδέχθηκαν τις αποστολές από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, που ήρθαν στην Ηλεία για το πρόγραμμα ERASMUS+ SCHOOL IS THE FLAME (Το Σχολείο είναι η Φλόγα) ”.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή τους κ. Αθανάσιου Κατσίμπελη, και των δασκάλων τους, ετοίμασαν μια μικρή γιορτή, καλωσορίζοντας τις ξένες αποστολές, που από την πλευρά τους υποσχέθηκαν να ανταποδώσουν την φιλοξενία.

Να τονιστεί ότι οι μαθητές από την Βουλγαρία και την Ρουμανία φιλοξενούνται από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, που με αυτή την κίνηση δείχνουν ότι η παιδεία ενώνει τους λαούς και δεν τους χωρίζει.

Στο πρόγραμμα ERASMUS+ SCHOOL IS THE FLAME (Το Σχολείο είναι η Φλόγα) ”, συμμετέχουν και σχολεία από την Τουρκία, που όμως λόγω του πολέμου που διεξάγεται στην Συρία, δεν μπόρεσαν να έρθουν στο Σκουροχώρι και στην Ηλεία.

Ο χαιρετισμός του διευθυντή του σχολείου κ. Κατσίμπελη

Η εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του διευθυντή του σχολείου κ. Κατσίμπελη που τόνισε χαρακτηριστικά :

«Καλωσορίζουμε στο σχολείο μας τις αποστολές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας και έχουμε στη σκέψη μας τους εταίρους μας από την Τουρκία οι οποίοι δεν κατάφεραν να έρθουν.

Είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνουμε το τρίτο μέρος του  προγράμματος που εμπνεύστηκε η συνάδελφος μας κ. Κατερίνα Μπελελή και υιοθετήθηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αγκαλιάστηκε από τους γονείς και αγαπήθηκε από τους μαθητές μας.

School is the Flame. Το σχολείο είναι η Φλόγα.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής αλλά κυρίως ευχαριστούμε όσους μας έφεραν τεράστια εμπόδια, όχι μόνο δεν μας διευκόλυναν  αλλά αντίθετα μας δημιούργησαν και προβλήματα με αποτέλεσμα να συμβάλουν με τον τρόπο τους στο να δυναμώσει η ένταση του μηνύματος και ο αντίκτυπος του  στην κοινωνία.

School is the Flame.  Το σχολείο είναι η Φλόγα.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακοπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Παπαδημητρίου που μας τιμά με την παρουσία του τον σύμβουλο του δημάρχου για θέματα δημοσίων σχέσεων κ. Τάκη Αντωνακόπουλο που είναι εξαιρετική η τιμή να τον έχουμε μαζί.

Θερμά ευχαριστούμε την Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ

Σαρλή, τον Οργανωτικό Συντονιστή Εκπαιδευτικού Εργου Δυτικής Ελλάδας  κ. Παπαδάκη και τον κ. Ζάγκο για την Παιδαγωγική στήριξη.

Από την ιερή γη της Ολυμπίας καλούμε τους εταίρους μας να συνυπογράψουμε κοινή διακήρυξη για να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Με το Ψήφισμα για την #Ειρήνη και την #Εκεχειρία το οποίο θα προτείνουμε στους εταίρους μας.

«Εμείς οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου και οι Εταίροι μας στο πρόγραμμα #School_is_the_flame είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή πολέμου και τασσόμαστε υπέρ της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η οποία θα συμβάλλει στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και στην

εδραίωση της ειρήνης και της συναδέλφωσης μεταξύ των λαών όλου του κόσμου.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία να επεκταθεί και στο χρονικό διάστημα μεταξύ των Ολυμπιάδων ώστε να επικρατήσει διαρκής ειρήνη στον κόσμο».

Γιάννης Παπαδημητρίου : «Το σχολείο είναι η φλόγα της ειρήνης»

Τον δήμο Πύργου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, που στο λόγο του ανέφερε.

«Σας καλωσορίζουμε στην φιλόξενη γη του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι πολύ σημαντικό την σημερινή εποχή που ζούμε και με τα πρόσφατα γεγονότα της Τουρκίας, με την εμπλοκή στην Συρία, το μήνυμα που στέλνετε εδώ. Όχι μόνο το σχολείο του Σκουροχωρίου, αλλά και αυτά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Στέλνετε ένα μήνυμα αλληλεγγύης των λαών και των παιδιών όλου του κόσμου. Τα παιδιά όλου του κόσμου να κατανοήσουν ότι η πρόοδος, η ανάπτυξη και η ευημερία, προάγεται μόνο μέσα από την ειρήνη. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το σχολείο είναι η φλόγα της ειρήνης. Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο. Για ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχουμε ούτε εμείς».

Τάκης Αντωνακόπουλος : «Συγχαίρω τον εκπαιδευτικό Θανάση Κατσίμπελη για αυτή την πρωτοβουλία του»

Από την πλευρά του ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του δημάρχου Πύργου τόνισε από την πλευρά του.

«Από αυτή την πρωτοβουλία καταλάβαμε, πως οι γλώσσες που εκφράζουν λόγο, δένουν πολύ περισσότερο και πιο άμεσα τους λαούς και στέλνουν μηνύματα, αγάπης, συνεργασίας και ειρήνης. Στέλνουμε λοιπόν το welcome σε αυτούς τους σπουδαίους προσκεκλημένους και συγχαίρω τον εκπαιδευτικό Θανάση Κατσίμπελη για αυτή την πρωτοβουλία του. Εξυψώνει και προάγει την συνεργασία των λαών μας».

Όλη η επικαιρότητα