Κόσμος Περίεργα

Δημοτικό συμβούλιο αναγκάζει ηλικιωμένο ζευγάρι να ζήσει σε χωριστούς οίκους ευγηρίας

Ακούστε το άρθρο

Ένα ζευγάρι Σκοτσέζων στα 90 τους πια χρόνια είναι αναγκασμένοι να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους χώρια, καθώς έτσι το αποφάσισαν οι ιθύνοντες.

Ο 92χρονος Charles McGuigan και η εδώ και 30 χρόνια σύζυγός του Jean αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπιτικό τους πέρυσι, καθώς τα προβλήματα υγείας αμφότερων καλούσαν σε δραστικές λύσεις.

Μόνο που οι κοινωνικές υπηρεσίες της Γλασκόβης έκριναν πως πρέπει να περάσουν όσα χρόνια τους απομένουν χωριστά! Κάτι που τους άφησε με τις καρδιές κομμάτια.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Daily Record», το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλασκόβης υφίσταται τώρα πιέσεις από την οικογένεια των ηλικιωμένων αλλά και συλλόγους πολιτών να βρουν ένα δωμάτιο για τους δυο τους στο ίδιο γηροκομείο. «Είναι απαράδεκτο. Τι είδους κοινωνία συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο σε ένα ζευγάρι 90 ετών; Είναι ντροπή», λέει η κόρη της Jean, Sandra Jackson, αποκαλύπτοντας πως ο παππούς πάσχει από πόνους στα πόδια που τον έχουν καθηλώσει στο κρεβάτι και η γιαγιά από άνοια.

shutterstock107870309

Η Jean ζητά συνεχώς τον άντρα της, κι εκείνος την ψάχνει κάθε μέρα, μόνο που οι ιθύνοντες αποφάσισαν να τους χωρίσουν τώρα στα τελευταία τους. Το γηροκομείο της γιαγιάς προσέφερε μάλιστα δωμάτιο στον παππού, αν και για άγνωστο λόγο οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου αρνούνται τη μεταφορά του εκεί.

Εκπρόσωπος της Κοινωνικής Πρόνοιας Γλασκόβης είπε στην εφημερίδα: «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε μεμονωμένες περιπτώσεις. Ψάχνουμε πάντα να διασφαλίσουμε το γεγονός ότι τα ζευγάρια θα φιλοξενηθούν μαζί, όταν αυτό είναι δυνατό και κατάλληλο»…

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα