Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Αποφασισμένοι για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Ακούστε το άρθρο

«Να υλοποιήσει ο πρωθυπουργός την υπόσχεσή του» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος –«Θα είναι μεγάλο αναπτυξιακό έργο» επισήμανε ο κ. Δημητρουλόπουλος –«Να μην υπάρξουν διόδια» ζήτησε ο κ. Νίκος Γκότσης

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την απρόσκοπτη κατασκευή του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, είναι στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, όπως ειπώθηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Ένα συμβούλιο που στο θέμα του δρόμου φάνηκε ενωμένο όσον αφορά την διεκδίκησή του και μάλιστα άμεσα θα υπάρξει και ψήφισμα στο οποίο και θα ζητάτε η νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του στην Κρέστενα, προ των εθνικών εκλογών, και να ξεκινήσουν πολύ γρήγορα τα έργα.

Ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα χαρακτηρίστηκε ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, αλλά και για όλη την Ηλεία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη να πάψει να θρηνεί ο νομός μας νεκρούς και τραυματίες σε αυτό τον δρόμο καρμανιόλα!

Καμία έκπτωση στο έργο ζήτησε ο κ. Μπαλιούκος

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος χαρακτήρισε αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή όλου του οδικού έργου, χωρίς καμία … έκπτωση, τονίζοντας πως ο υπάρχον δρόμος είναι «ένας βωμός για πολλούς νέους τον δρόμο Πάτρα – Πύργος».

Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση τα ανακάτωσε όλα» και ότι «επινόησε αφού είχαμε μπει στην κρίση τη λεγόμενη μεγάλη κατάτμηση, αφού αυτός ο όρος για δημόσιους φορείς είναι εγκληματική πράξη».

Μάλιστα τόνισε ότι στους δήμους και στις περιφέρειες δεν επιτρεπόταν αυτή η διαδικασία, αλλά η τότε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ την προχώρησε για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σύμφωνα δε με τον κ. Μπαλιούκο, σκοπός της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να καθυστερήσει αυτό το έργο.

Περί της δέσμευσης

Επιπλέον ο κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε στην δέσμευση του κ. Μητσοτάκη στην πλατεία της Κρέστενας γι’ αυτό το έργο, τονίζοντας όμως ότι αμέσως με την εκλογή της νέας κυβέρνησης άρχισαν τα σενάρια για νέα καθυστέρηση του έργου.

«Θα επιμείνουμε με διάθεση να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούται η περιοχή και ο νομός μας, αυτό το μεγάλο έργο που θα κάνει ασφαλή την οδήγηση και στο νομό μας. Πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή του δρόμου, για να μην σταματήσει η ανάπτυξη του νομού μας και να αισθάνεται ανασφάλεια ο πολίτης όταν βγαίνει σε αυτό τον δρόμο καρμανιόλα. Πρέπει ο πρωθυπουργός να τιμήσει αυτό που υποσχέθηκε όχι μόνο στην περιοχή την δική μας, αλλά σε όλο το νομό».

Τόνισε επίσης ότι εκκρεμεί αίτημα του, μαζί με άλλους δημάρχους, κυρίως της Νότιας Ηλείας, δηλαδή της Ολυμπίας και της Ζαχάρως, προς τον υπουργό κ. Αχιλλέα Καραμανλή για να έχουν απευθείας πληροφόρηση. Και δήλωσε ακόμη ότι δεν πιστεύει ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει στροφή σε αυτά που έλεγε και δεν θα προχωρήσει αυτή την θετική εξέλιξη για την περιοχή μας.

«Το πλέον ωφέλιμο θα ήταν να συσταθεί μια επιτροπή που θα αναλάβει να φτιάξει ένα ψήφισμα γι’ αυτό το μεγάλο θέμα» δήλωσε επιπροσθέτως ο κ. Μπαλιούκος που επέμεινε ότι το έργο πρέπει να είναι Πάτρα –  Πύργος – Τσακώνα και όχι κάτι λιγότερο, αφού αυτό σχεδιάστηκε και απαιτήθηκε.

Τέλος ανέφερε πως πρέπει επίσης να προχωρήσουν και οι κάθετοι οδικούς άξονες Μεγαλόπολη- Ανδρίτσαινα – Επικούριος Απόλλωνας.

Μεγάλο πρόβλημα η καθυστέρηση του έργου τόνισε ο κ. Δημητρουλόπουλος

Από την πλευρά του ο κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος ανέφερε πως, «η  όποια καθυστέρηση υπάρχει είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά το νομό μας πρωτίστως, αλλά κυρίως αφορά τον εθνικό σχεδιασμό κομμάτι του οποίου δεν έχει υλοποιηθεί. Άρα πρέπει να προχωρήσει το έργο διότι είναι ένα χρόνιο αίτημα του νομού, αλλά θα βοηθήσει και αναπτυξιακά. Και μπορεί οι μελέτες να δείχνουν τώρα ότι δεν υπάρχει μεγάλο όφελος από αυτό το έργο, αλλά η λογική λέει ότι όταν φτιαχτεί θα δημιουργήσει αναπτυξιακές συνθήκες».

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο ο κ. Δημητρουλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ζητάμε … επί ποινή θανάτου γι’ αυτόν που έχει την ευθύνη να κατασκευάσει τον δρόμο, να τον ξεκινήσει άμεσα. Θα ήθελα δε να συμπληρώσω και δυο βασικά πράγματα. Το ένα έχει να κάνει με το παράλληλο δίκτυο, για να διακινούνται οι ντόπιοι. Το δεύτερο είναι να προτείνουμε μέσα σε αυτό το ψήφισμα δυο συνδέσεις του εθνικού δρόμου με την περιοχή».

Να μην πληρώνουν οι πολίτες ανέφερε ο κ. Γκότσης

Επίσης ο κ. Νίκος Γκότσης ζήτησε ο δρόμος να γίνει από το κράτος και όχι από ιδιώτες και να μην υπάρξουν διόδια, για να μπορεί να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες της περιοχής χωρίς να πληρώνουν.

Όλη η επικαιρότητα