Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Αντιπαράθεση Γκουβίτσα- Τσαούση

Ακούστε το άρθρο

Εντάσεις πυροδότησε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, το θέμα με την διοργάνωση του ‘Μαραθωνίου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού’ που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Η αντιδήμαρχος οικονομικών κα Ρούλα Γκουβίτσα θέλησε να ενημερώσει για την μη συμμετοχή του δήμου Ήλιδας στην δράση, με αφορμή και πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστα Τσαούση, και ανέφερε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά γεγονότα.

Η ίδια υποστήριξε ότι όταν μίλησε με τον κ. Τσαούση τον ενημέρωσε ότι μπορούσε ο δήμος να καλύψει την ηχητική κάλυψη και τις αφίσες, αλλά για το γεύμα δεν υπήρχε σχετικός κωδικός στον προϋπολογισμό του δήμου. Κατηγόρησε τον κ. Τσαούση ότι κυκλοφόρησε ότι δεν υπήρχε επιθυμία από τον δήμο να συνεργαστεί, την στιγμή που ο δήμος Ήλιδας έχει κοινωνικό πρόσωπο και ότι με την μη συμμετοχή του δήμου στην δράση δεν τιμωρεί τον δήμο αλλά τιμωρεί ουσιαστικά τους πολίτες. Υποστήριξε δε ότι γίνεται προσπάθεια για να αποκομίσουν κάποιοι πολιτικά οφέλη και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από την ΚΕΔΕ ενδεχομένως για να ωφεληθεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Αντίδραση

Στην συνεδρίαση παρευρισκόταν και ο κ. Τσαούσης ο οποίος σε έντονο ύφος κατηγόρησε την κα Γκουβίτσα ότι ψεύδεται, καθώς όπως είπε  αρχικά είχε επισκεφθεί ο ίδιος τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και του είχε προτείνει να γίνει η δράση σε Αμαλιάδα και Σιμόπουλο, ωστόσο έλαβε απάντηση από την κα Γκουβίτσα ότι δεν υπήρχε κωδικός γι’ αυτό και προχώρησε με την ΚΕΔΕ, ενώ κατηγόρησε την κα Γκουβίτσα για έλλειψη αντίληψης, χαρακτηρισμό που του τον επέστρεψε η ίδια.

Τον λόγο πήρε και ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ δέχτηκε αίτημα από τον κ. Τσαούση για συνδιοργάνωση της δράσης με την ΚΕΔΕ, έθεσε το θέμα με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό, έγινε αποδεκτό και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και εκεί τελείωσε και το θέμα για τον ίδιο. Είπε δε ότι εάν θεωρεί οποιοσδήποτε ότι αυτά είναι θέματα για να τα εκμεταλλευτεί και να βγάλει φωτογραφίες, αυτό είναι έξω από την λογική του και την αντίληψή του και κατηγόρησε την κα Γκουβίτσα ότι κάνει λάθος.

Τους τόνους προσπάθησε να ρίξει ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε συναντηθεί νωρίτερα το μεσημέρι με τον κ. Τσαούση, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη στον οποίο και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την μην συμμετοχή του δήμου Ήλιδας. Επεσήμανε ότι το δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις με τον κ. Τσαούση και τόνισε ότι τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για αντιπαράθεση, ζήτησε να θεωρηθεί λήξαν το όλο ζήτημα και υπογράμμισε ότι ο δήμος θα είναι μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο σε τέτοια ζητήματα.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. (Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο).

Όλη η επικαιρότητα