Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Κυριάρχησε το εργοστάσιο απορριμμάτων – Δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις

Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου θα υπογραφεί την Τρίτη 12 Μαρτίου η σύμβαση με την Κ/Ξ που θα εκτελέσει το έργο κατασκευής του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων για την Ηλεία στην θέση ‘Τριανταφυλλιά’.

Αυτό έκανε γνωστό στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιτέλους ένα αναπτυξιακό έργο φτάνει στο τέλος του».

Στην συνεδρίαση πάντως δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις, μεταξύ της παράταξης της πλειοψηφίας και της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Ανεξαρτητοποίηση Ντάναση

Αρχικά το προεδρείο του Συμβουλίου διάβασε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Χαράλαμπου Ντάναση από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ‘Ήλιδα- Νέα Εποχή’, καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Αμέσως μετά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Ζαχαρόπουλος ζήτησε να τοποθετηθεί και σχολίασε καυστικά ότι ο κ. Ντάνασης έπρεπε να παρίστατο στην συνεδρίαση και να δηλώσει αυτοπροσώπως την ανεξαρτητοποίησή του αντί να διαβάζονται ‘εντεταλμένα’ κείμενα, υποστήριξε ότι ο κ. Ντάνασης εξαρχής ήταν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης γιατί ποτέ δεν έλαβε θέση αντιδημάρχου και του ευχήθηκε να ακολουθήσει τον δρόμο που επιθυμεί.

Εντάσεις

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σε συνδυασμό με τις αναφορές του κ. Ζαχαρόπουλου για τον τρόπο που εκτελούνται έργα από συγκεκριμένο εργολάβο σε συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιδημάρχου Ρούλας Γκουβίτσα, που τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη για τις προσβολές, καθώς και του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, με αποτέλεσμα για πολλά λεπτά να επικρατήσει μεγάλη ένταση στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Χριστοδουλόπουλος κάλεσε το Σώμα να λάβει απόφαση που θα καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν δημιουργείται γραφείο Κτηματολογίου στην Αμαλιάδα, αφού προηγουμένως ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στην ‘Κτηματολόγιο ΑΕ’ και οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Χαρακτήρισε αδιανόητη την συγκεκριμένη ενέργεια και ζήτησε την έκδοση απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα το καταγγέλλει και θα ζητά την ίδρυση γραφείου στην Αμαλιάδα, κάτι που έγινε, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις με αυτό τον τρόπο. Η πρόταση ψηφίστηκε από όλους με τον επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ Άγγελο Κολόσακα να προτείνει να καταδικαστεί η κυβέρνηση που έχει αναθέσει την συγκεκριμένη διαδικασία σε συγκεκριμένες εταιρείες και να σταματήσει η ταλαιπωρία και τα χαράτσια στους πολίτες.

Επίσης ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ενημέρωσε ότι την Δευτέρα αναχωρεί για το Νέο Δελχί στην Ινδία, όπου την Τετάρτη θα υπογραφεί συμφωνία με πανεπιστήμιο που έχει παραρτήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου, προκειμένου να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές του δήμου αλλά παράλληλα να λειτουργήσει και θερινό σχολείο στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος αν και παρόντας δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί τον ταλαιπωρούσε μία ίωση και έτσι κάθισε στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων.

Όλη η επικαιρότητα