Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: «Στα χέρια» για το θέμα του Νοσοκομείου (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

‘Στα χέρια’ πιάστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, αφού μετά τις αντεγκλήσεις και τις εντάσεις που προκλήθηκαν στο πρώτο μέρος κατά την συζήτηση του θέματος για την μελέτη της αστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αμαλιάδας, το δεύτερο μέρος απέκτησε χαρακτηριστικά ‘σκληρού ροκ’, όταν έφθασε η ώρα να συζητηθεί το θέμα να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος που κατασκευάζει τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση με τον τίτλο: «Επί ενστάσεως Αν. Οικονομοπούλου κατά της υπ’ αρ. πρωτ. 14753/Δ4/1834/20-6-2017 απόφασης προϊσταμένου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, για έκπτωση της Αναδόχου «Αναστασία Οικονομοπούλου» από το έργο «Προσθήκη διώροφου κτιρίου μεθ’ υπογείου για Τ.Ε.Π., Μ.Α.Φ. και χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις στο Γ.Ν. Αμαλιάδας (Α’ Φάση)».

Να αναλάβει νέος εργολάβος

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε από το Σώμα να απορρίψει την συγκεκριμένη ένσταση , έτσι ώστε να τεθεί επί της ουσίας σε εφαρμογή η απόφαση του τεχνικού συμβουλίου βάσει της οποίας κηρύσσεται έκπτωτος ο εργολάβος του έργου. Υποστήριξε ότι έτσι θα απεγκλωβιστεί το έργο και θα γίνει ανάθεση σε άλλο εργολάβο για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα, ενώ επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, την οποία και κατηγόρησε ότι άφησε το έργο να καρκινοβατεί επί σειρά ετών.

Επεσήμανε κίνδυνο

Η παράταξη της μείζονος πλειοψηφίας είπε ότι θα ψηφίσει ‘λευκό’ στο συγκεκριμένο θέμα, με τον επικεφαλής Γιάννη Λυμπέρη να υποστηρίζει στην τοποθέτησή του ότι η έκπτωση του εργολάβου δεν αποτελεί λύση, καθώς για το ισόγειο της πτέρυγας υπολείπεται μόλις το 3% και από την στιγμή που έχουν γίνει προσφυγές του εργολάβου στην Περιφέρεια για αιτήσεις θεραπείας, είναι πιθανόν το Συμβούλιο να βρεθεί έκθετο, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι δεσμευτικό να λάβει σχετική απόφαση το Συμβούλιο. Τόνισε δε, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει δικαστική διαμάχη και να ‘μπλοκάρει’ το έργο.

Εκρηκτική ατμόσφαιρα

Στην συνεδρίαση εκ μέρους της εργοληπτικής εταιρείας ήταν ο Γιάννης Δουβίκας μαζί με συνεργάτη του, ο οποίος ζήτησε και έλαβε από το προεδρείο το λόγο για να παρουσιάσει τις θέσεις του. Ωστόσο, η συζήτηση δεν εξελίχθηκε ομαλά, καθώς προκλήθηκε ένταση με τον Δήμαρχο και η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο συνεργάτης του κ. Δουβίκα, αλλά και οι παρεμβάσεις του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χρήστου Παναγόπουλου, προκάλεσαν έκρηξη από την πλευρά της πλειοψηφίας με τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Ευσταθόπουλο να αντιδρά πιο έντονα και ούτε λίγο ούτε πολύ βρέθηκαν στα χέρια με τον εργολάβο, με τους πιο ψύχραιμους να προσπαθούν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Τελικά, η συνεδρίαση διεκόπη για λίγη ώρα και όταν το Σώμα επανήλθε, ψήφισε κατά πλειοψηφία για την απόρριψη της ένστασης του εργολάβου και όπως όλα δείχνουν το θέμα θα έχει και συνέχεια…

Όλη η επικαιρότητα