Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Δεν…ήθελαν απαρτία για ένα μείζον και κρίσιμο θέμα στο Λιμάνι Κατακόλου

Ακούστε το άρθρο

«Μαύρη ημέρα» χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου που… «κατάφερε» να καταγράψει μια από τις πιο θλιβερές στιγμές της ιστορίας του, αποφασίζοντας αρνητικά στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (για το ύψιστης σημασίας θέμα που αφορούσε την Ασφάλεια του λιμανιού του Κατακόλου), γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία στο λιμάνι

Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στο θέμα της Ασφάλειας του λιμανιού, στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, πολλοί από τους δημοτικούς σύμβουλους ήταν… άφαντοι! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ, Λεωνίδας Βαρουξής, βρισκόταν συνεχώς με το κινητό τηλέφωνο του στο χέρι καλώντας δημοτικού συμβούλους να προσέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λάτσειου προκειμένου να επιτευχθεί… απαρτία!

Όταν τελικά αυτό συνέβη –κι ενώ είχαν περάσει πάνω από 40 λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης-  και συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός δημοτικών συμβούλων καθώς και… ένας παραπάνω (18 στο σύνολο, με την απαρτία να απαιτεί 17) ξεκίνησε η συνεδρίαση με συζήτηση -προ ημερησίας διατάξεως- του θέματος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος -όλως περιέργως- εκτός της αίθουσας βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Σωτήρης Γεωργόπουλος (κι έτσι ο αριθμός των παρόντων ήταν πλέον 17)…

Στα αξιοσημειώτα της χθεσινής συνεδρίασης το γεγονός πως από την αρχή της συζήτησης ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Δημουλιάς ήταν αρνητικός στο να συζητηθεί το θέμα προκαλώντας… αρνητική εντύπωση και απογοήτευση στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους. Μάλιστα όταν έφτασε η στιγμή που ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Μεσσαλάς ζήτησε από τους παρόντες δημοτικούς σύμβουλους να ψηφίσουν ο κ. Δημουλιάς ήταν ο μόνος που κράτησε την ίδια αρνητική στάση…

Η συγκεκριμένη στάση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρόεδρου του ΔΛΤΠ, Λεωνίδα Βαρουξή, που αποχώρησε από την αίθουσα εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του…

Ύστερα από τα παραπάνω είναι φανερό ότι ο δήμος Πύργου φέρει μεγάλη ευθύνη και πρέπει, πλέον, να «τρέξει» για να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις όσον αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού του Κατακόλου. Κι αυτό γιατί θα πρέπει άμεσα να προγραμματίσει νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί εκ νέου το θέμα. Συζήτηση στην οποία η παρουσία όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου είναι επιβεβλημένη μιας και αφορά ένα ζωτικής σημασίας θέμα για την λειτουργία του λιμανιού του Κατακόλου, οικονομικού πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος σημειώνεται ότι στο υπόλοιπο της συνεδρίασης πάρθηκε θετική απόφαση όσον αφορά την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου Πύργου στο Κράτος.

Δήλωση Λεωνίδα Βαρουξή

«Καλησπέρα αγαπητές  και αγαπητοί συμπολίτες

Σήμερα είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι ενώπιον του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου ως Πρόεδρος του ΔΛΤΠ.

Δεν θα σας κουράσω ομιλώντας επί μακρόν. Όσα έχω να πω θα τα πω στον απολογισμό τετραετίας  που θα κάνω στις αρχές Αυγούστου . Με στοιχεία και ονοματεπώνυμο για το τι έγινε, τι δεν έγινε, γιατί δεν έγινε και από ποιους δεν έγινε. Τώρα θα ήθελα να σας παρακαλέσω  να ακούσετε κάτι  (παίρνω τηλέφωνο Μύκονο – Ροδο).

Πριν 4 χρόνια παρέλαβα μια παιδική χαρά όπως την χαρακτηρίζει ο πρώην  Δ/νων Σύμβουλος του ΣΟΛ και όχι εγώ.

Σας  κάλεσα  όλους για συνεργασία, με προσωπικές  επιστολές, με κατ ιδίαν ραντεβού.  Προχώρησα και διοίκησα με το πιστεύω ότι το λιμάνι   μας ενώνει. Πίστεψα αποδεχόμενος αυτή τη τιμητική θέση ότι εάν δε προΐσταται ένα πολιτικό πρόσωπο αλλά ένας τεχνοκράτης manager ενός τουριστικού λιμανιού ότι δε θα υπήρχε το πολιτικό κόστος να επηρεάζει ορθές αποφάσεις που τόσο μας έχουν στοιχίσει σε αυτό το Νομό στη περίπτωση του Αεροδρομίου, του Νοσοκομείου, των σκουπιδιών και τόσο άλλον σοβαρών θεμάτων που έχουν λυθεί προ πολλού σε άλλους Νομούς και άλλες πόλεις. Δε πίστευα ποτέ ότι αυτό που είχε πει ο πρώην πρόεδρος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι θα διαπίστωνα εντασσόμενος στο χώρο του δημοσίου ότι ισχύει και για το τόπο που γεννήθηκα, το τόπο που αγαπώ. Δυστυχώ όσα ζήτησα και όσα είπα φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Κρίμα και όχι τόσο  για εμάς αλλά για όσους από εμάς επέλεξαν επειδή αγαπούν αυτή τη πόλη να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά τα παιδιά τους σε αυτήν.

Θα ήθελα λοιπόν κλείνοντας το θέμα αυτό να παρακαλέσω για το εξής :

Δε θέλω μετά από όλα αυτά να αμφισβητήσει κανείς τον πατριωτισμό μου, δε θέλω μετά από όλα αυτά να αμφισβητήσει κανείς την αγάπη μου για τον τόπο αυτό, δε θέλω μετά από αυτά να αμφισβητήσει κανείς το έργο μου, διοικώ μέσα σε ένα πλήθος αντιξοοτήτων  και τέλος και το κυριότερο δε θέλω μην αμφισβητήσει κανείς την εντιμότητά μου.

Όσο για τυχόν λάθη μου θα ήθελα να σκεφτούν  όσοι δεν βρίσκουν κανένα ελαφρυντικό στο γεγονός ότι   η απουσία  σύγχρονου ΟΕΥ επί δεκαετίες συνέδραμε σε λάθη και παρατυπίες   ας σκεφτούν και  ας προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά οι αναμάρτητοι  για  να ρίξουν εναντίον μου  τον πρώτο λίθο.

Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα σε εξέλιξη. Και πρέπει η Πρωτεύουσα του Νομού μας να επωφεληθεί από την κρουαζιέρα. Επειδή τα λόγια είναι φτώχια ή φτερά στον άνεμο και τα γραπτά μένουν,  με το που ανέλαβα τη Διοίκηση έστειλα στη κα Κουντουρά πρόταση με τουριστικό προορισμό τον Πύργο.  Αν έγιναν λάθη στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα στη  πόλη και στη νέα δημοτική αρχή δε πρέπει τα λάθη αυτά να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη άλλα όλοι μαζί να δουλέψουμε για να λυθούν με ωφέλιμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η τοπική κοινωνία έδειξε ότι στηρίζει τις συνεργασίες,  τη σύμπνοια μεταξύ μας ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο γι αυτή τη πόλη. Ας δείξουμε κι εμείς ότι σεβόμαστε τη θέληση της τοπικής κοινωνίας».

Όλη η επικαιρότητα