Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Διαγωνισμός για τρία νέα απορρίμματοφόρα

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου ο Προϋπολογισμός του 2019.

Εκτός του Προϋπολογισμού μέρος της συζήτησης της (ειδικής) συνεδρίασης του Σώματος αναλώθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την δημοτική αρχή να δηλώνει ότι σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια 3 οχημάτων αποκομιδής, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν βγει από τα συνεργεία ακόμα  7 οχήματα…

“Ο προϋπολογισμός είναι στα μέτρα του δήμου και των δυνατοτήτων του” είπε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής δίνοντας τη «σκυτάλη» στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρέα Σκαρτσιάρη ο οποίος, αρχικά, τόνισε πως “Ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος έστω κι αν διαμορφώθηκε υπό αντίξοες συνθήκες”.

“Συνεχίσαμε τη προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών του δήμου εξοφλώντας και το τελευταίο δάνειο. Το ύψος των εσόδων-εξόδων είναι ισοσκελισμένο στα 35,965,614,52 ευρώ. Το υψος του είναι μικρότερο σε σχέση με άλλες χρονιές διότι δεν περιλαμβάνει τα Προνοιακά επιδόματα που, πλέον, έχουν περάσει στη δικαιοδοσία του ΟΠΕΚΑ. Το δυνατό του σημείο, που δείχνει και την πιστοληπτική του ικανότητα, είναι το χρηματικό υπόλοιπο που είναι 8,235,721,28 ευρώ”… ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκαρτσιάρης που στη συνέχεια μαζί με την Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας απάντησαν στις σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν από το Σώμα.

Στην τοποθέτηση του ο Τάκης Αντωνακόπουλος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως “ρεαλιστικό από οικονομική πρόβλεψη αλλά επικίνδυνο οικονομοτεχνικά. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες ως δήμος από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Υπάρχει θέμα έλλειψης Πολιτικού συντονισμού”, με τον ίδιο να ρωτά στη συνέχεια για τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων, σχολιάζοντας παράλληλα το θέμα που καταγράφεται με την αποκομιδή το τελευταίο διάστημα, αλλά και την αποκατάσταση στο Ποτόκι. Ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε παράλληλα να λειτουργήσει και μονάδα χημειοθεραπείας στον Πύργο, και δήλωσε παρόν στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

“Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν βγει από τα συνεργεία 7 οχήματα ενώ σύντομα θα γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια 3 μεταχειρισμένων οχημάτων αποκομιδής” ήταν η απάντηση που ήρθε από τους κκ Λιατσή και Σκαρτσιάρη…

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παναγόπουλος (σ.σ. της παράταξης Καράμπελα, αφού ο ίδιος απουσίαζε από την συνεδρίαση), καταψήφισε τον προϋπολογισμό τονίζοντας ότι “Δεν υπάρχουν τα εχέγγυα ότι θα υλοποιηθεί και δεν υπάρχει αξιολόγηση προτεραιοτήτων”.

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος σχολίασε πως “Θα περίμενα να είναι εδώ και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι ν` ακούσουν, να μάθουν και να πουν τη γνώμη τους για τον προϋπολογισμό. Λέμε όχι διότι κινείται σε μη αναπτυξιακή κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ότι δεν συμπεριλαμβάνει νέα δάνεια”.

Ο ανεξ. δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος ψήφισε αρνητικά λέγοντας ότι “Ο προυπολογισμός είναι καθαρά διαχειριστικός χωρίς αναπτυξιακό όραμα. Δεν μπορεί να προσφέρει ποιότητα ζωής και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών”.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισε ο επίσης ανεξ. δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αθανάσουλας που σχολίασε ότι “θα πρέπει να γίνει συζήτηση του Σώματος με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων”.

Όλη η επικαιρότητα