Ηλεία Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο πύργου: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο νέος κανονισμός στο Στάδιο

Με εντάσεις ανάμεσα στον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και ομοφωνία σε θέματα όπως η κατηγοριοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πύργου, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός λειτουργίας πραγματοποιήθηκε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πύργου

Ενός δημοτικού συμβουλίου που παρ’ όλο που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 6.30 μ.μ. συνεχίστηκε μετά τα μεσάνυχτα (σ.σ. με θέματα που αφορούσαν, μεταξύ πολλών άλλων, στην έγκριση ειδικής διαδρομής τουριστικού τρένου και λεωφορείου τύπου open bus στην πόλη του Πύργου, για την εξέλιξη των οποίων θα ενημερωθείτε στο αυριανό φύλλο της ΠΑΤΡΙΣ)…

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με την εκλογή του Χάρη Μιχαλακόπουλου και του Παναγούλη ως μελών της εκτελεστικής επιτροπής. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δυο ψηφοφορίες, γεγονός που οδήγησε σε μικροτριβές…

Ακολούθησε η αναβολή της λήψης απόφασης για συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Πύργου, μετά από πρόταση του Αντώνη Καράμπελα. Πριν παρθεί η απόφαση δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι έντονες λογομαχίες στην αίθουσα με πρωταγωνιστές τους Τάκης Αντωνακόπουλο, τον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή και τον Γιάννη Αργυρόπουλο…

Η ηρεμία επανήλθε στη συνέχεια και κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η έγκριση της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έγινε ανταλλαγή απόψεων ιδιαίτερα για το θέμα της κατεδάφισης της υψικάμινου του εργοστασίου Ξυστρή με τον αντιδήμαρχο Διονύση Μπέλτσο να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει μηχανικός που να υποστηρίζει ότι δεν έχει στατικό πρόβλημα».

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017.

Μεγάλη ήταν η συζήτηση που έγινε για το θέμα του Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου (σ.σ. πέρασε κατά πλειοψηφία), του αντιτίμου χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων (σ.σ. πέρασε κατά πλειοψηφία) και της κατηγοριοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων (σ.σ. ψηφίστηκε ομόφωνα).

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος κατηγόρησε την δημοτική αρχή για έλλειμμα ενημέρωσης γύρω από τα παραπάνω θέματα με τον δήμαρχο να απαντά ότι «υπάρχει μόνιμη διάθεση διαστρέβλωσης. Βρήκαμε μεγάλα χρέη, βάλαμε μια σειρά και αναβαθμίζουμε τις εγκαταστάσεις. Να ακούσουμε καλόπιστη κριτική και να συμφωνήσουμε για την λειτουργία των χώρων… περιμένουμε προτάσεις και απόψεις για να έχουμε ομόφωνη απόφαση. Θέληση μας είναι να μπει μια τάξη και να μην είναι ξέφραγο αμπέλι οι αθλητικές εγκαταστάσεις» αντέτεινε ο κ. Λιατσής.

Αξιοσημείωτη και η παρέμβαση της εκπροσώπου του σωματείου «Τιτάνες» (σ.σ. που είναι ένα από τα σωματεία που χρησιμοποιεί το χώρο του Κλειστού), Μαρίας Πήττα που ζήτησε να ισχύσει ελάχιστο αντίτιμο, 1 ευρώ, για κάθε παιδί-αθλητή.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αθανάσουλας πρότεινε να υπάρξει εγκατάσταση φωτοβολταικών προκειμένου να μειωθεί το κόστος για το ρεύμα που –στην περίπτωση του Δημοτικού Σταδίου- φτάνει στο ύψος των 2,500 ευρώ/μήνα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Λάκης Αθανασόπουλος.

Τέλος ο Γιάννης Αργυρόπουλος, αφού τόνισε ότι υπάρχουν «τρύπες» που πρέπει να κλείσουν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου ρώτησε τον δήμαρχο αν υπάρχει η σκέψη για την παραχώρηση του Κλειστού σε ιδιώτη για να πάρει την απάντηση… «ούτε κατά διάνοια».

Όλη η επικαιρότητα