Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε… 7 ώρες – Τι συζητήθηκε

Ακούστε το άρθρο

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά σε συνεδρίαση του Σώματος ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν ότι διήρκεσε περίπου… 7 ώρες (ξεκίνησε στις 10:30 π.μ. κι ολοκληρώθηκε μετά τις 5 το απόγευμα).

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντας Κυριαζής, ενώ συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Σώματος έστω κι αν η διαδικασία δυσκόλεψε αρκετούς…

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο να ενημερώνει το Σώμα σχετικά με τα λαμβανόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από πλευράς δήμου για την πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα συζητήθηκαν και τα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων φυσικών και νομικών προσώπων του δήμου Πύργου καθώς και αυτό της παροχής βοήθειας σε οικονομικά αδύναμους δημότες.

«Αποφασίσαμε ελαφρύνσεις σε δημοτικά τέλη, τροφεία, χρήση αθλητικών χώρων, μισθώσεις ακινήτων που ανήκουν στο δήμο. Σίγουρα όμως θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα όταν θα δούμε το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης που θα πάρει ο δήμος μας, ένα αίτημα που έχει καταθέσει ήδη η ΚΕΔΕ προς την Κυβέρνηση. Τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά και για διαγραφή τελών», δήλωσε στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος σχολίασε αρνητικά και τη στάση της αντιπολίτευσης που –όπως τόνισε- αντίδρασε ακόμα και για θέματα όπως η μίσθωση ακινήτου για την κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας αλλά και για την δημιουργία θερμοκηπίου…

«Με προσωπική μου απόφαση απορριμματοφόρο όχημα της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα βρίσκεται καθημερινά στο Κατάκολο», ανέφερε επίσης ο δήμαρχος.

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν και τελικά «πέρασαν» (είτε ομόφωνα, είτε με πλειοψηφία) ήταν και τα παρακάτω:

-Αποδοχή χρηματοδότησης με ταυτόχρονη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2020.

-Έγκρισης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2020.

– Υποβολή αιτήματος στην Κτηματική Υπηρεσία της Π.Ε. Ηλείας για την παραχώρηση στο Δήμο Πύργου τμήματος της κοίτης του Πηνειακού Λάδωνα για την εκμετάλλευση και την εξόρυξη αδρανών υλικών για τις ανάγκες της Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Πύργου.

-Απόφαση για τη μίσθωση ακινήτου για την  κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Όλη η επικαιρότητα