Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Κεκλεισμένων των θυρών σε κλίμα ομοφωνίας

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΤΡΙΣ η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συναίνεσης, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις για τα θέματα της ημερήσια διάταξης να παρθούν –στην πλειοψηφία τους- ομόφωνα από τα παρόντα μέλη του Σώματος.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στο ότι πρέπει να υπάρξουν γρήγορα αντανακλαστικά σε θέματα απορροφητικότητας κονδυλίων από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αυτό θα παίξει ρόλο και στην αξιολόγηση των Υπηρεσιών που θα γίνει βάσει αριθμών και όχι συναισθηματισμών όπως γινόταν στο παρελθόν είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στον ΦΟΔΣΑ λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά θέματα με τη λειτουργία του κι ότι ίδιος θα κινηθεί με γνώμονα την προστασία της πόλης εξαντλώντας όλα τα δικαιώματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις…

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Νικολούτσος πρότεινε να γίνει μελέτη για την αγροτική οδοποιία κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο τον δήμαρχο Πύργου που με τη σειρά του πρότεινε στον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Παναγόπουλο, μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν, να επικαιροποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν. Δεκτό έγινε επίσης αίτημα του Χάρη Μιχαλακόπουλου για ψήφισμα για την γενοκτονία των Ποντίων.

Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης για τα οποία το Σώμα πήρε θετικές αποφάσεις ήταν και τα κάτωθι:

-Έγκριση αποδοχής του όρου πρόσθετης ασφάλειας δανείου για τη χρηματοδότηση του έργου: «Βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου εντός διοικητικών ορίων Δήμου Πύργου».

-Υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη δώδεκα Δημοτικών Αστυνόμων, για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας Πύργου.

-Παράταση συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών αναγκών, λόγω έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Πύργου.

-Έγκριση του συμφωνητικού συνεργασίας για τη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο πλαίσιο της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων στο Δήμο Πύργου και  τοποθέτησής του εντός του προαυλίου χώρου του παλαιού Μανωλοπούλειου νοσοκομείου Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα