Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Σε «ήρεμα νερά…»

Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε… ήρεμο πλαίσιο και με βασικά θέματα συζήτησης το (αδικαιολόγητα υψηλό) ύψος των αντικειμενικών αξιών σε διάφορες περιοχές του δήμου Πύργου, τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου και την στατική επάρκεια των σχολικών μονάδων, πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή –προ ημερησίας διάταξης- να κάνει λόγο για το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Πύργου ζητώντας από την Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλία. Ο κ. Λιατσής έθιξε και το θέμα της λειτουργίας των φαναριών στην πόλη του Πύργου ενώ τόνισε ότι μέχρι το τέλος της θητείας μου θα δημοπρατούνται έργα.

Παίρνοντας το λόγο ο Τάκης Αντωνακόπουλος μίλησε για τις υψηλές αντικειμενικές αξίες σε περιοχές όπως οι πρώην δήμοι Ιάρδανου και Βώλακα αλλά και την της Βροχίτσας (σ.σ. συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Δημητρουλόπουλο), που αποτελούν τροχοπέδη σε οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης. Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα που θα επιδοθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και στους βουλευτές του νομού, με την πρόταση του να γίνεται δεκτή από το Σώμα.

Προ ημερησίας διάταξης πάρθηκε (θετική) απόφαση να επισπευθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην συνεδρίαση έδωσε το παρόν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής που ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας. Ο κ. Βαρουξής τόνισε  πως «Οι αρρυθμίες που παρουσιάζονται από την έλλειψη προσωπικού και ΠΟΥ, θέση η οποία είναι υπεύθυνη για την επίδοση ενταλμάτων προς πληρωμή των πάσης φύσεως υποχρεώσεων προς τρίτους ακόμα και του προσωπικού καθώς και των εξωτερικών συνεργατών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της ασφάλειας, φύλαξης, αποκομιδής στερεών και υγρών αποβλήτων προμηθειών από την τοπική αγορά,  έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι για μήνες. Προς τιμήν τους όλοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην προσωπική παρέμβαση μου ώστε, για λόγους στήριξης της συνέχισης της λειτουργίας ενός εθνικού λιμανιού όπως του Κατακόλου, να παρέχουν τις Υπηρεσίες τους δωρεάν μέχρι την εκτέλεση του προϋπολογισμού».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βαρουξής απεύθυνε έκκληση ότι την ίδια γενναιότητα και ευσυνειδησία να δείξουν όλοι οι συμπολίτες του Πύργου αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν τα ίδια αντανακλαστικά ως ιδιότητες του χαρακτήρα του καθενός.

Ο κ. Αντωνακόπουλος σχολίασε πως το λιμάνι του Κατακόλου μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο Κέρας της Αμάλθειας, με τον Προϋπολογισμό –μετά και τις τοποθετήσεις μελών του Σώματος- να εγκρίνεται με αυξημένη πλειοψηφία.

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε λόγος και για την στατική επάρκεια των 70 κτιρίων που στεγάζουν τις 90 σχολικές μονάδες του δήμου Πύργου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής «άδεια διαθέτουν τα 27 κτίρια και τα υπόλοιπα 43 όχι».

Όλη η επικαιρότητα