Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Συνεδρίαση χωρίς εκπλήξεις

Με διάφορες τοποθετήσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τον δήμο του Πύργου, ευχαριστίες στον βουλευτή, Μάκη Μπαλαούρα για τις ενέργειες που έκανε όσον αφορά την «κινητοποίηση» αρμόδιων φορέων και υπουργείων για την ένταξη του δήμου Πύργου, στη ρύθμιση των 24 δόσεων, αλλά και με την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Λάκη Αθανασόπουλου, ως νέου αντιδημάρχου για την υπόλοιπη θητεία της δημοτικής αρχής, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Λάτσειο.

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο δεν «έκρυβε» εκπλήξεις, καθώς οι παρατάξεις στην αρχική τοποθέτησή τους – πριν την συζήτηση των εντός ημερήσιας διάταξης θεμάτων – ζήτησαν απαντήσεις από τη δημοτική αρχή, σε διάφορα ερωτήματα που απηύθυναν, τα κυριότερα από τα οποία αφορούσαν την ρύθμιση των 24 δόσεων των δημοτών λόγω κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, η δημιουργία του ιατρείου στο Κατάκολο, η πορεία των έργων στο πρώην εργοστάσιο «Ξυστρής» αλλά και τα τσουχτερά πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν περιπτερούχοι στο πλαίσιο της κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Για τα θέματα που έθεσαν οι αντίπαλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής, έδωσε απαντήσεις, τονίζοντας πως εκείνο που η δημοτική αρχή έχει θέσει ως στόχο, είναι η οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, η οποία το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί και τουριστικά «κερδίζοντας» ένα κομμάτι της κρουαζιέρας. Παράλληλα για το ζήτημα της ρύθμισης των 24 δόσεων, ο κ. Λιατσής από το βήμα του συμβουλίου, στην τοποθέτησή του, απηύθυνε ευχαριστίες στον βουλευτή, Μάκη Μπαλαούρα, για την αμεσότητα των κινήσεών του, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ένταξη του δήμου στη ρύθμιση.

Όσο για το ζήτημα του πρώην εργοστασίου «Ξυστρής» ο κ. Λιατσής, επεσήμανε πως βούληση της δημοτικής αρχής είναι να τελειώσει το έργο και εξέφρασε την ελπίδα του, πως και αυτό το έργο θα «εγκαινιασθεί κανονικά με την παρουσία όλων των παρατάξεων του δήμου, όπως έγινε και με τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Κούβελου».

Για ολιγωρία όσον αφορά το ζήτημα του αιτήματος για την ρύθμιση των 24 δόσεων κατηγόρησαν ωστόσο την δημοτική αρχή παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, με τον επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας», Γιάννη Αργυρόπουλο, να επισημαίνει πως στόχος ήταν να λυθεί το ζήτημα επί της ουσίας.

Επίσης κατά την συνεδρίαση τέθηκαν κι άλλα ζητήματα προς την δημοτική αρχή, όπως το ιατρείο στο Κατάκολο και η πορεία δημιουργίας του αλλά και γενικότερα η παρουσία – δημιουργία αγροτικών ιατρείων και σε άλλες κοινότητες, που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη την παρουσία ιατρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, αναφέρθηκε, ύστερα από τοποθέτηση επικεφαλής, στο ζήτημα των τοπικών κοινοτήτων, φέρνοντας ως παράδειγμα – που το χαρακτήρισε λανθασμένο – την προσπάθεια των κατοίκων του Χειμαδιού, που με ίδια μέσα και χρήματα έφτιαξαν σημεία της αγροτικής οδοποιίας του χωριού τους. Πάνω σε αυτό ο κ. Λιατσής, επεσήμανε ότι όσοι από τους κατοίκους προχώρησαν σε μια τέτοια ενέργεια θα κληθούν να λογοδοτήσουν απέναντι στον δήμο, σχολιάζοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να παρακάμπτει την δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του δήμου.

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με τα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα που συζητήθηκαν λίγο αργότερα.

Όλη η επικαιρότητα