Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως: Κινητοποιήσεις για τον Κυπαρισσιακό

Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ Π.Δ.

Την απόφαση για κλιμάκωση των ενεργειών και των  δράσεων για την τροποποίηση του διατάξεων του Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως.

Ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος αφού ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα,  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός διευρυμένου «μετώπου» με τη συμμετοχή των Δήμων αλλά και φορέων από όλο τον Νομό, προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή των παράνομων, όπως τις χαρακτήρισε, περιοριστικών όρων του Π.Δ που  καθορίζουν αρνητικά τη ζωή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και  απαγορεύουν  κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα σε όλο το μήκος των 45 χλμ. της ακτογραμμής του βόρειου Κυπαρισσιακού κόλπου αναίτια και μάλιστα σε βάθος μέχρι  και 3 χλμ. από την ακτογραμμή αποκλείοντας  πάνω από 45.000 στρ. παραλιακής έκτασης και πάνω από  100.000 στρ. θάλασσας, από κάθε ουσιαστική αξιοποίηση.

«Δυστυχώς η Νότια Ηλεία πεθαίνει οικονομικά και αναπτυξιακά. Συνδημότες μας αναγκάζονται να φύγουν γιατί είναι  όμηροι των περιοριστικών όρων και δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ιδιοκτησίες τους.

Πρέπει να αποκατασταθεί η  Νομιμότητα, το Δίκαιο  και εν τέλει η  ίδια η  Δημοκρατίας» καταλήγει  ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος  καλώντας όλους τους κατοίκους, φορείς  και συλλόγους της περιοχής της Ζαχάρως αλλά και όλης της Ηλείας, σε αυτόν τον δίκαιο και αναγκαίο αγώνα για την προάσπιση της ίδιας της ζωής και δραστηριότητας των κατοίκων.

Επαφές και δυναμικές κινητοποιήσεις

Η αρχή έγινε με την επιστολή του  Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου  προς τον  Υπουργό Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Κωστή Χατζηδάκη, τον  Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, αλλά και προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η συνέχεια θα δοθεί, όπως αποφασίστηκε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,με μία σειρά συναντήσεων με τους Βουλευτές και τους Δημάρχους του Νομού, προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να συμμετάσχουν και αυτοί  στις προσπάθειες που καταβάλει από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή Ζαχάρως πάνω σε αυτό το σημαντικό για την περιοχή ζήτημα.

Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων-συναντήσεων,  η συλλογή υπογραφών από πολίτες και φορείς αλλά και πιο δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις στην περιοχή της Ζαχάρως.

«Είναι αδιανόητο να στερείται ο τόπος, ο Νομός  ακόμα  και η χώρα ολόκληρη, από οικιστικές, τουριστικές, πολιτιστικές και παραγωγικές επενδύσεις, που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με σκοπό τη δημιουργία ενός μοναδικού πόλου έλξης σύγχρονου και διαφορετικού από τα συνηθισμένα.

Η περιοχή θα μπορέσει έτσι να  συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του εθνικού πλούτου και να δώσει εργασία στους κατοίκους, ώστε  να σταματήσει η εγκατάλειψη και η ερήμωσή επισήμανε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα