Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Τα μπάζα της Κουρούτας δίχασαν

Από μικροεντάσεις σημαδεύτηκε η χθεσινή τακτική συνεδρίαση.
Ακούστε το άρθρο

Από μικροεντάσεις σημαδεύτηκε η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, με το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα της Κουρούτας με τους χωμάτινους όγκους από την εκβάθυνση του Παλουκίου να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να δημιουργεί τις κόντρες.

Οι παρατάξεις για ακόμα μια τακτική συνεδρίαση επανέφεραν το θέμα της Κουρούτας και της απομάκρυνσης των συγκεκριμένων χωμάτινων όγκων, ζητώντας εξηγήσεις από τον δήμαρχο για το ζήτημα που ωστόσο δεν τους ικανοποίησαν και υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις.

Να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο θέμα οι οικιστές είχαν οδηγηθεί στην Εισαγγελία Αμαλιάδας και κατόπιν ανοίχτηκε μονοπάτι που εξυπηρετεί προς ώρας τους λουόμενους.

Σημαντική ένταση υπήρξε και στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υλοποίηση 4 μεγάλων έργων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος δεν υπήρξε η απαραίτητη θετική ψήφος των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα αυτό να μην περάσει.

Ωστόσο, αναμένεται να επανέλθει σε νέα, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, η 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2022, η 6η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 και το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελανιδίου για παραχώρηση χώρου στέγασης πέρασαν κατά πλειοψηφία, ενώ τα υπόλοιπα θέματα πέρασαν ομόφωνα.

*φωτογραφία αρχείου

Όλη η επικαιρότητα