Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Ξεχώρισε η παραίτηση Σταυρούλας Γκουβίτσα

Δίχως τις συνηθισμένες αντεγκλήσεις, με μικρή διάρκεια και με ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, ολοκληρώθηκε νωρίς χθες το βράδυ η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.
Ακούστε το άρθρο

Δίχως τις συνηθισμένες αντεγκλήσεις, με μικρή διάρκεια και με ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, ολοκληρώθηκε νωρίς χθες το βράδυ η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Σοχιάς.

Εκ των σημαντικών ζητημάτων που τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης ήταν αυτό της παραίτησης της Σταυρούλας Γκουβίτσα από δημοτική σύμβουλος, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Ζαχαρόπουλο να διαβάζει το έγγραφο που η ίδια απέστειλε.

Όπως η ίδια ανέφερε, οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση αποχώρησης ήταν η απαξίωση των θεσμών του δημοτικού συμβουλίου που έχει αποδυναμώσει τη φωνή των δημοτικών συμβούλων, οι αχαρακτηριστικές συμπεριφορές και η προσβολή της προσωπικότητας των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από το Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, η κουρασμένη πλέον Δημοτική Αρχή που λειτουργεί χωρίς να προσφέρει όσα αξίζουν στο δήμο αποδυναμώνοντάς τον από τα κεκτημένα προηγούμενων χρόνων και από δομές που είχε κατακτήσει με αγώνες όλων των συμπολιτών μας και τέλος η παραχώρηση χώρου σε νέους ανθρώπους με όραμα και προοπτική.

Μάλιστα, απαντώντας στο ζήτημα αυτό, ο κ. Λυμπέρης δήλωσε με έμφαση πως η «κουρασμένη» δημοτική αρχή ήταν αυτή που συμπλήρωσε τα πεπραγμένα της και έκανε όλους τους απολογισμούς και ισολογισμούς των ετών που η ίδια ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ενώ ακολούθως ενημέρωσε το Σώμα για τις εξελίξεις με το δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας και υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες προκειμένου να γίνει αποδοχή παραχώρησης στην εταιρεία ακινήτων για να γίνουν άμεσα οι εργασίες που χρειάζεται και να δουλέψει.

Θέματα προ-ημερήσιας διάταξης

Τρία ήταν τα θέματα προ ημερήσιας διάταξης που έθεσε ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ζαχαρόπουλος. Το πρώτο μιλά για ορισμό του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη για υπογραφές συμβολαίων και παραχωρήσεων στη θέση του πρώην Αντιδημάρχου Αθανασίου Φουντά.

Τα δύο επόμενα θέματα έχουν σχέση με τον Παιδικό Σταθμό «Άγιο Νικόλαο» στο Κέντρο και αφορούν την θετική γνωμοδότηση για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2023 και τον απολογισμό οικονομικού έτους 2022 και ειδικό απολογισμό επιχορηγήσεων 2022, θέματα τα οποία έστειλε η Μητρόπολη Ηλείας. Και τα τρία εξ αυτών πέρασαν με ομόφωνη απόφαση.

Η ψηφοφορία των θεμάτων

Σε ότι αφορά την ψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, κατά πλειοψηφία πέρασαν το 1ο , το 2ο , το 3ο , το 7ο , το 8ο , το 9ο , το 10ο , το 13ο , το 16ο , το 17ο , το 18ο , το 19ο και το 20ο . Αντίθετα, ομόφωνα ψηφίστηκαν το 4ο , το 5ο , το 6ο , το 11ο , το 12ο , το 14ο , το 15ο και το 21ο .

Κατά τη διάρκεια των θεμάτων υπήρξαν καίριες παρεμβάσεις τόσο των αρμόδιων όσο και του σώματος, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες αποσαφηνίσεις και να προχωρήσει η διαδικασία δίχως ερωτηματικά.

Όλη η επικαιρότητα