Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Ζητά από την ΕΤΑΔ την μίσθωση του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, μειοψηφούσας της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση του διαγωνισμού – που βρίσκεται σε εξέλιξη- μίσθωσης του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας και την παραχώρηση του χώρου με μίσθωση για 15 + 10 χρόνια στον Δήμο, αποφάσισε να ζητήσει από το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, κατά την χθεσινοβραδινή κατεπείγουσα συνεδρίασή του!

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, μειοψηφούσας της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα μέλη της οποία τόνισαν ότι εμμένουν σε προηγούμενη απόφαση, δηλαδή στην παραχώρηση του χώρου, αλλά όχι με μίσθωμα προς την ΕΤΑΔ και τους όρους της Εταιρείας, που θα «ανοίξει» τον δρόμο για την παραχώρηση του χώρου σε ιδιώτες.

Ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ λήγει στις 16 Δεκεμβρίου και η χθεσινή απόφαση θα σταλεί τα επόμενα 24ωρα στην διοίκηση της Εταιρείας, το Δ.Σ. της οποίας θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή αυτή την απόφαση – πρόταση του δήμου Ήλιδας, σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτό το ελάχιστο τίμημα που περιλαμβάνει ο διαγωνισμός, δηλαδή 65.000 ευρώ ανά έτος.

Αρχικά, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ενημέρωσε το σώμα για τη συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Βλαστό.

Του διεμήνυσε ότι εάν συνεχιστεί ο διαγωνισμός και τελικά υπάρξει μειοδότης, ο δήμος θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ενώ θα προβάλλει διάφορα υπαρκτά κωλύματα ανάπτυξης των υποδομών του Κάμπινγκ, που θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην επένδυση από ιδιώτη…

Ο κ. Βλαστός, όπως είπε ο κ. Λυμπέρης, είπε ότι θα αναμένει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ, το οποίο και θα αποφασίσει τελικά αν θα προβεί στη διακοπή του διαγωνισμού, κάνοντας δεκτή την πρόταση του δήμου Ήλιδας, ώστε να ακολουθήσει υπογραφεί συμφωνητικού.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι σαφώς η παράταξή του συμφωνεί με την πρόταση να πάρει ο δήμος το χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ, όμως η δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει άμεσα και ένα master plan για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις αναβάθμισης του χώρου, ώστε η ΕΤΑΔ να μην θέσει προϋποθέσεις που οικονομικά ο δήμος να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, επεσήμανε ότι ενώ μέχρι πρότινος το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε την παραχώρηση του Δημοτικού Κάμπινγκ, πλέον ζητείται η μίσθωση και με όρους διακήρυξης ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα ο δήμος Ήλιδας αν του παραχωρηθεί τελικά, να πρέπει να αναλάβει μια σειρά παρεμβάσεων αναβάθμισης του χώρου, ενός χώρου που έχει περιέλθει σε κακή κατάσταση, μιας και όλο αυτό το διάστημα η ίδια η ΕΤΑΔ δεν επέτρεπε στον δήμο να κάνει παρεμβάσεις συντήρησης.

Μίλησε δε, για υπαναχώρηση, συμπληρώνοντας ότι αν πάρει το χώρο ο δήμος, επειδή τα κόστη θα είναι δυσβάσταχτα θα «προχωρήσει» η παραχώρηση σε ιδιώτες.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Κράλλης, είπε ότι αυτό που προέχει είναι να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Το Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε, ο Κράλλης,  θα πρέπει εκτός από την ετοιμότητα για προσφυγή στην Δικαιοσύνη που θα πρέπει να έχει σε ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη, να διεξάγει και ηλεκτρονικό δημοψήφισμα.

Όλη η επικαιρότητα