Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Διαφωνίες για αναμορφώσεις προϋπολογισμού και Λιμενικό Ταμείο

Νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ) ορίστηκε ο Νίκος Τζαμαλής, αντικαθιστώντας την Αγγελική Ζάγκλαρη.
Ακούστε το άρθρο

Σε καλό και ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, όπου πάρθηκαν περισσότερες από 100 αποφάσεις και τα σχεδόν όλα τα θέματα, εκτός από τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού που καταψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Όσον αφορά το όγδοο θέμα, σχετικά με την λήψη απόφασης έκδοσης ή μη πράξης χαρακτηρισμού της ξενοδοχειακής μονάδας με το διακριτικό τίτλο Aldemar Olympian Village ευρισκόμενης ως εποχιακής για τα έτη 2020- 2022 και του υπολογισμού των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τον χρόνο της πραγματικής λειτουργίας των τμημάτων του Ξενοδοχείου, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Για ακόμα μια φορά η αντιπολίτευση έθιξε το θέμα των αναμορφώσεων των προϋπολογισμών και εξέφρασε την αντίθεσή της για τον τρόπο συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς όπως ανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ενημερώνονται έγκαιρα για τις συνεδριάσεις και τα θέματά της.

Κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του σώματος τέθηκαν και τέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, δύο από τα οποία αφορούσαν την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων στο Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσοχέρας για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το τρίτο θέμα αφορούσε το γεγονός ότι τα παραλιακά μαγαζιά του Δήμου Πύργου έχουν το δικαίωμα να τοποθετούν ξαπλώστρες στις παραλίες χωρίς δημοπρασία, με την άδεια του δήμου.

Παράλληλα, έπειτα από πρωτοβουλία του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Πύργος-Έργο Πολιτών», Ανδρέα Καράμπελα εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος για τα αγροτικά προϊόντα της Ηλείας (σταφίδα, εσπεριδοειδή, βιομηχανική τομάτα) ώστε να ενταχθούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ ο κ.Καράμπελας ζήτησε να συζητηθεί και το ζήτημα της διακοπής των εργασιών στο Επαρχείο, κάτι που αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναφορικά με την αντικατάσταση των μελών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου ο κ.Χρυσικόπουλος αντικατέστησε τον κ.Ψάρρη, καθώς ορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το δημοτικό συμβούλιο, ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας του Κατακόλου

Νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ) ορίστηκε ο Νίκος Τζαμαλής, αντικαθιστώντας την Αγγελική Ζάγκλαρη.

Αλλαγές έγιναν και στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠ Α.Ε. Ο.Τ.Α. ,όπου ορίστηκαν η Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου και ο Γιώργος Μανώλης, ως νέα μέλη, μετά από την παραίτηση του κ.Σπηλιωτόπουλου και της κας Χροναράκη. Η κα Χροναράκη αντικατέστησε τον Χαράλαμπο Καραντώνη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΠ, ενώ η Αντωνία Μπρή πήρε την θέση του κ.Καραντώνη στην Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλη η επικαιρότητα