Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Σημαντική ενίσχυση για να πάρει «ανάσα» ο Πανηλειακός

Στην έναρξη της συνεδρίασης τέθηκαν οκτώ συνολικά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, με το όγδοο ωστόσο να αποσύρεται και να αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
Ακούστε το άρθρο

Δίχως τις συνηθισμένες αντεγκλήσεις τουλάχιστον τις πρώτες ώρες πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με την πλευρά της δημοτικής αρχής και την αντιπολίτευση να καλούνται να λάβουν αποφάσεις για μία σειρά θεμάτων σε μία συνεδρίαση που διήρκησε αρκετό χρόνο.

Στην έναρξη της συνεδρίασης τέθηκαν οκτώ συνολικά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, με το όγδοο ωστόσο να αποσύρεται και να αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, υπήρξε παρέμβαση του προέδρου του Πανηλειακού Κώστα Ντάβαρη ζητώντας ενίσχυση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την κάλυψη εξόδων της ομάδας που αφορούν την μεταφορά της στα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

Η πρόταση από πλευράς Δήμου ήταν η καταβολή 50.000 ευρώ, με τα μέλη της δημοτικής αρχής να ψηφίζουν θετικά, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν και αυτές θετικές υπό την προϋπόθεση οι δαπάνες αυτές να καλύπτουν μετακινήσεις, καθώς και να υπάρχει θετική εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τον ορισμό Υπολόγου διαχειριστή λογαριασμών, με την Παναγιώτα Παπαχριστόπουλου να ορίζεται ως υπόλογος διαχειρίστρια του έργου και τη Ζωή Ασημακοπούλου ως εισηγήτρια κατάργησης δαπάνης, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Όσον αφορά το τρίτο θέμα που αφορούσε την παράταση έργων αγροτικών δρόμων στη Χαριά Ωλένης μέχρι 30/06/2023 και τη συντήρηση και επισκευή κοινοτικών καταστημάτων Δημοτικής Ενότητας Ιαρδάνου μέχρι 12/07/2023, ο κ. Αντωνακόπουλος κατά την τοποθέτησή του σημείωσε πως η καθυστέρηση οφείλεται σε συγκεκριμένο έγγραφο με απόψεις πρώην διευθυντικού στελέχους στις οικονομικές υπηρεσίες που διαφωνούσε με τη θεμελίωση των προϋποθέσεων για την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση ανάθεσης αυτού του έργου.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν ακόμα τέσσερα θέματα που αφορούσαν παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων επί της πλατείας Σάκη Καράγεωργα στον «Ηλίανθο» για πραγματοποίηση εκδήλωσης και στη ΔΙΚΕΠ για εκδηλώσεις κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, για παραχώρηση του πάρκου ΣΠΚ για την ΑΟΛΑΠ και τέλος για τη σύμπραξη του δήμου Πύργου με την αρωγή ΑΜΚΕ για την υποβολή πρότασης υλοποίησης έργου με τίτλο «Χρήση κομπόστ στον Πύργο» στο πρόγραμμα «Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις», τα οποία όλα εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

Όσον αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης, αυτά αναμένεται να γραφτούν σε επόμενο φύλλο της «Πατρίς».

Όλη η επικαιρότητα