Δημοτικό Θέατρο Ήλιδας: Παρουσιάστηκε η μοναδική παράσταση «Hubure»

Share

Προάγοντας τον πολιτισμό!

Με το σύνθημα «Η Ευρώπη είσαι εσύ»  και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνεργασίας, παρουσιάστηκε η παράσταση «HubuRe», το Σάββατο το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ήλιδας στην Αμαλιάδα. Η παράσταση εντάσσονταν στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου CROSSTHEGAP: «Accessibilityforsocialandculturalinclusion», ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΟ: «Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη».

Η διασυνοριακή παράσταση «Hubure» είναι το αποτέλεσμα ενός εκπαιδευτικού θεατρικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο Λέτσε της Ιταλίας, από τον εταίρο του έργου, την εταιρία FACTORY ASSOCIATION – TRANS ADRIATIC COMPANY, απευθυνόμενη σε ομάδες νέων με αναπηρίες ή χωρίς, που κατοικούν στην Περιφέρεια της Απουλίας της Ιταλίας και στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Η παράσταση στρέφεται γύρω από το αριστούργημα UBU RE του Alfred Jarry, το οποίο μετονομάζεται σε «Hubu Re» για να δώσει πρόσθετη αξία στην έννοια της αναπηρίας (που ορίζεται στην κοινή φαντασία με το γράμμα Η).

Μια ομάδα νέων ιταλών και ελλήνων ηθοποιών, με αναπηρία ή χωρίς, συμμετέχουν σε ένα έργο που γράφτηκε από ένα αγόρι, τον Jarry στην ηλικία των 16 ετών.

Η ατμόσφαιρα και οι ερμηνείες των ηθοποιών, ήταν στοιχεία που καθήλωσαν το κοινό που βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο.

Μεταξύ άλλων, την παρακολούθησαν η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού & τουρισμού Νίκος Κοροβέσης.