Ηλεία

ΔΗΜΤΟ Πύργου ΝΔ: Εξασφάλισαν το ψωμί σε αδύναμες οικογένειες

Δίχως τυμπανοκρουσίες, δίχως να το διαφημίσουν και βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους, τα μέλη του ΔΣ κατάφεραν σε καθημερινή βάση από το Νοέμβριο του περασμένου έτους να διαθέσουν σιωπηρά 1825 κιλά ψωμί σε 5 οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν οικονομικά αδύναμους πολίτες και οικογένειες αποδεικνύουν έμπρακτα εδώ και ένα χρόνο που βρίσκονται στα ηνία της οργάνωσης τα νέα πρόσωπα της ΔΗΜΤΟ Πύργου της ΝΔ, βοηθώντας τους προκειμένου να μη στερούνται κανένα βασικό αγαθό και να ζουν υπό ανθρώπινες συνθήκες.

Δίχως τυμπανοκρουσίες, δίχως να το διαφημίσουν και βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους, τα μέλη του ΔΣ κατάφεραν σε καθημερινή βάση από το Νοέμβριο του περασμένου έτους να διαθέσουν σιωπηρά 1825 κιλά ψωμί σε 5 οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΔΗΜΤΟ και στηρίχθηκε από τον επαγγελματία αρτοποιό Στάθη Κανελλόπουλο, ιδιοκτήτη του παραδοσιακού φούρνου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Γορτυνίας στον Πύργο!

«Το εγχείρημα στηρίχθηκε με εχεμύθεια και ουσία»

Για τη συμβολή του στην αξιομνημόνευτη αυτή πράξη μίλησε ο κ. Κανελλόπουλος, ευχαριστώντας παράλληλα τους ανθρώπους της ΔΗΜΤΟ και δηλώνοντας παρών και σε νέες ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι μία ουσιαστική πράξη ανθρωπιάς. Εκτιμώ το γεγονός πως μία ολόκληρη χρόνια όλο το εγχείρημα στηρίχθηκεμε εχεμύθεια, με ουσία και χωρίς ανούσιες και προσωπικές προβολές. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Πύργου της Νέας Δημοκρατίας που με τίμησαν και δηλώνω πως μετά την εμπειρία της συνεργασίας μας, είμαι παρών σε ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες».

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής του»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Πύργου Παναγιώτης Θανόπουλος, μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει το νέο ΔΣ να βοηθήσει τον κόσμο και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κανελλόπουλου. Ειδικότερα σημείωσε: «Μετά τις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2021 και την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της τοπικής του Πύργου, προσπαθούμε να δίνουμε το παρών ουσιαστικά και να είμαστε όσο το δυνατόν δίπλα σε αδύναμους οικονομικά πολίτες και οικογένειες και να τους βοηθάμε να μη στερούνται τα βασικά αγαθά. Έτσι κάθε μέρα από το Νοέμβριο 2021 έως και σήμερα, καταφέραμε να διαθέσουμε σιωπηρά 1825 κιλά ψωμί σε 5 οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Μία πλακέτα για τον άνθρωπο Στάθη Κανελλόπουλο είναι ασήμαντη. Θα ήθελα να γνωρίζει πως πραγματικά υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής του. Αποδεικνύει πως ο κόσμος μας δεν έχει ανάγκη από φιλανθρωπία αλλά από ανθρωπισμό, εκτιμώ πως συλλογικά και ενωμένοι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο!»

«Χαμηλό προφίλ και ουσία!»

Ο αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύργου Αλκιβιάδης Μουστής στάθηκε στο χαμηλό προφίλ που επιλέγουν τα μέλη του ΔΣ, συμπληρώνοντας πως έχουν υλοποιηθεί αρκετές πρωτοβουλίες ενίσχυσης στο διάστημα του ενός έτους. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η ΔΗΜΤΟ Πύργου στέκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με διάφορες δράσεις. Έχουν υλοποιηθεί αρκετές πρωτοβουλίες ενίσχυσης για οικονομικά αδύναμες οικογένειες μέσα στην χρονιά. Επιλέγουμε το χαμηλό προφίλ και την ουσία! Να ευχαριστήσω τον Στάθη Κανελλόπουλο για τη στήριξή του όλη αυτή τη χρονιά, αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Πύργου Παναγιώτη Θανόπουλο, που έχει δώσει πιο ενεργητική παρουσία στην τοπική μας».

«Βοηθάμε ουσιαστικά και με χαμηλούς τόνους»

Τέλος, η Γραμματέας της ΔΗΜΤΟ Πύργου Ιωάννα Ψάρρη επικεντρώθηκε στη φιλοσοφία που επιχειρεί να έχει το νέο ΔΣ από την αρχή της θητείας του, δίνοντας παράλληλα ευχές στον κ. Κανελλόπουλο για την πράξη του. «Η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή της θητείας μας. Βοηθάμε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και το κάνουμε ουσιαστικά με χαμηλούς τόνους.

Παράδειγμα προς μίμηση ο αξιότιμος Στάθης Κανελλόπουλος. Εύχομαι από καρδιάς να έχει όλα τα καλά».

Όλη η επικαιρότητα