Ελλάδα

Διοικητική έρευνα για τον άνδρα των ΜΑΤ που έσπασε τζαμαρία στα Εξάρχεια (vid)

Έρευνα και για την καταγγελία της βουλευτού του ΜέΡΑ25 για αστυνομική βία
Ακούστε το άρθρο

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που καταγράφηκε σε βίντεο να σπάει τζαμαρία σε μαγαζί στα Εξάρχεια και να φωνάζει «ναι είμαι τρελός».

Ακόμη διοικητική διερεύνηση θα γίνει και για όσα κατήγγειλε η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25, Μαρία Απατζίδη, ότι στην διάρκεια πορείας για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα από πυρά αστυνομικών, είχε δεχθεί αγκωνιά στο μάτι από άνδρα διμοιρίας των ΜΑΤ.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τα Εξάρχεια φαίνεται ο αστυνομικός των ΜΑΤ να προσπαθεί να ανοίξει αρχικά την πόρτα καταστήματος όταν κόσμος που βρισκόταν μέσα δεν τον άφηνε να μπει στον χώρο. Ακούγονται οι πολίτες να φωνάζουν του φωνάζουν να σταματήσει. Στη συνέχεια όμως με το χέρι του σπάει την τζαμαρία της πόρτας με αποτέλεσμα τα σπασμένα γυαλιά να τραυματίζουν στο χέρι μια κοπέλα. Μάλιστα πριν σπάσει το τζάμι ο άνδρας των ΜΑΤ κοιτάζει δεξιά και αριστερά του.

Με το που σπάει την τζαμαρία με το χέρι του, χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας να λέει «τι κάνεις, είσαι τρελός;» με τον άνδρα των ΜΑΤ να απαντά προκλητικά «ναι, είμαι τρελός».

Ο αστυνομικός κρατάει στα χέρια του μια σημαία των διαδηλωτών την οποία πετάει στη συνέχεια στο κατάστημα μέσα από το σπασμένο τζάμι.

Η καταγγελία της Μαρίας Απατζίδη: «Δέχθηκα αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα»

Συγκλονίζει η καταγγελία της βουλευτού του ΜέΡΑ25, Μαρίας Απατζίδη, για αστυνομική βία που δέχθηκε κατά τη διάρκεια πορεία για τον 20χρονο από το Πέραμα.

«Ενώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας, έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω “μη με σπρώχνεις”, συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Του είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν “δεν με νοιάζει»» αναφέρει η βουλευτής.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε, το πρόσωπό της έχει πρηστεί, ενώ όπως αναφέρει, πήγε στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου δέχθηκε φροντίδα από χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο.

Η ανάρτηση της Μαρίας Απατζίδη

Όλη η επικαιρότητα