Διον. – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Επιλύεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προσφυγικών εκτάσεων στην κοινότητα Γλύφας»

Share

Την ικανοποίησή της  για τις ανακοινώσεις του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα για χρηματοδότηση έργων στους Δήμους της Ηλείας εξέφρασε με δήλωσή της, η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα καθώς, μετά και τις ανακοινώσεις που έκανε από τον Πύργο εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στους εορτασμούς για τον Πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο, οι  δήμοι της Ηλείας ενισχύονται σημαντικά μέσα από την χρηματοδοτική δυναμική του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του ΥΠΕΣ ολοκλήρωσε τη διαδικασία οριστικοποίησης σημαντικών έργων των Δήμων ολόκληρης της Χώρας, για την οριστική ένταξή τους στο ανωτέρω Πρόγραμμα και μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν έργα αγροτικής οδοποιίας σε ολόκληρο τον νομό που έλαβαν θετική εισήγηση. Το μεγάλο έργο για την αγροτική οδοποιία αφορά σε όλο τον Νομό Ηλείας, ένα έργο άμεσης βοήθειας για τους αγρότες, αλλά και τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, που θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους και την ασφαλή διέλευσή τους. Είναι, μάλιστα, από τα πρώτα θέματα που είχα θέσει στο Υπουργείο. Μεταξύ αυτών, η επιτροπή αξιολόγησης ολοκλήρωσε σήμερα την διαδικασία για έργα αγροτικής οδοποιίας στον δήμο Πύργου, ύψους 3.100.000 ευρώ καθώς και για δράσεις αντισεισμικής προστασίας υποδομών και μελέτες ωρίμανσης έργων. Η Κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών και εγκαίρως ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Οι εντάξεις έργων στο “Αντώνης Τρίτσης” συνεχίζονται και ανταποκρινόμαστε με σχέδιο και ταχύτητα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και με τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύουμε τον  αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πρόγραμμα και ρεαλισμό και δίνουμε προτεραιότητα στη μέγιστη δυνατή απορρόφηση των πόρων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες».

Αρωγοί στην ανέγερση του νέου Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους

Παράλληλα, κατά την διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε, τόσο ο κ. Πέτσας όσο και η Ηλεία Βουλευτής δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν στην διαδικασία ολοκλήρωσης της αδειοδότησης για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, με πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οριστική λύση για τις προσφυγικές εκτάσεις

Εξάλλου, σε συζήτηση του Αν. Υπουργού και της Ηλείας Βουλευτού για το θέμα των προσφυγικών εκτάσεων στην περιοχή της Γλύφας για οποίο έχουν διαρκή επικοινωνία, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι βαίνει προς οριστική επίλυση το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προσφυγικών εκτάσεων στην κοινότητα Γλύφας του Δήμου Πηνειού. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο, μετά και την συνεργασία που είχε με την κα. Αυγερινοπούλου, έχει ήδη ετοιμάσει την σχετική ρύθμιση για την τακτοποίηση του ζητήματος, η οποία θα συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια. Έτσι θα λυθεί οριστικά αυτή η εκκρεμότητα, εξέλιξη για την οποία θα υπάρξει σύντομα επίσημη ενημέρωση. Είχε προηγηθεί ερώτηση της στη Βουλή από την Βουλευτή στην οποία είχε τονίσει την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση σε αυτή την επί σειρά ετών κοινωνική εκκρεμότητα και οι  κάτοικοι να μπορέσουν να εξαγοράσουν ή να τους παραχωρηθούν οι εν λόγω εκτάσεις. Θυμίζουμε επίσης ότι η κα. Αυγερινοπούλου έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών επί του θέματος ώστε να βρεθεί η πλέον βέλτιστη νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ιδιοκτησιακού  καθεστώτος των προσφυγικών εκτάσεων.