Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αναξιόπιστοι μέχρι τέλους για τον αυτοκινητόδρομο…

Ακούστε το άρθρο
  • Από τις «κενές περιεχομένου» φωτογραφίες πάνω σε μπουλντόζες, στα νέα αδιέξοδα συγκεκριμένων εργολαβιών.
  • Χρόνο να κάνουν το έργο δεν έχουν, αλλά χρόνο να ζητήσουν συγγνώμη από τους Ηλείους, ακόμα έχουν…

Όση προσπάθεια και αν έκαναν στην προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών Εκλογών για να μας πείσουν με φωτογραφίες… «κενές περιεχομένου» ότι όλα θα πάνε καλά με τον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών, άλλη τόση πρέπει να κάνουν και τώρα για να μας εξηγήσουν πως θα απεμπλακούμε από τις «νέες περιπέτειες» του έργου μετά την αδυναμία συμβασιοποίησης δυο εργολαβιών και της εμπλοκής σε μια ακόμα μετά από ενστάσεις συμμετεχόντων στο διαγωνισμό…

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο της τ. βουλευτού Ηλείας της ΝΔ Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου σχετικά με τις νέες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα του δρόμου και την αναπόφευκτη νέα καθυστέρηση των εργασιών που προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία στους πολίτες αυτού του τόπου.

Είναι μια εξέλιξη για την οποία όπως υποστήριζε η κα Αυγερινοπούλου, η ΝΔ είχε προειδοποιήσει και είχε εκφράσει τους φόβους της, βλέποντας να παίρνουν το πρόκριμα σε συγκεκριμένες εργολαβίες οι ημέτεροι της κυβέρνησης, οι οποίοι ακολούθως αποδεικνύονται αφερέγγυοι και εκθέτουν τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη.

Γιατί- προσθέτει η κα Αυγερινοπούλου- ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών είχε διαβεβαιώσει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι η ανάδοχος εταιρεία των δυο εργολαβιών του κ. Καλογρίτσα θα έφερνε την πιστοληπτική ικανότητα από Τραπεζικό Κατάστημα ώστε να συνεχισθεί ομαλά η διαδικασία.

Περιμένουμε ακόμη…

Δυστυχώς όμως τόσο για την αξιοπιστία των λεγόμενων του κυβερνητικού παράγοντα, όσο και για την τύχη του έργου, η χρονική προθεσμία τελείωσε χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα αλλά και τις εγγυητικές επιστολές που θα έπρεπε να είχε προσκολλήσει η Εταιρεία, με αποτέλεσμα δυο σημαντικά τμήματα του δρόμου να βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα»…

Είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο που αντιμετώπισε εξαρχής ένα τέτοιο έργο η κυβέρνηση, είπε με έμφαση η κα Αυγερινοπούλου και συμπλήρωσε:

«Σε κάθε περίπτωση και πριν από μερικές μέρες προσπάθησαν να το εκμεταλλευθούν για μικροπολιτικούς, προεκλογικούς λόγους «πανηγυρίζοντας» πάνω σε… «μπουλντόζες μιας χρήσης» χωρίς να αντιλαμβάνονται τη ζημία που έχουν προκαλέσει στο ίδιο το έργο, αλλά και την αγανάκτηση στον κόσμο.

Σήμερα που διαπιστώνονται και νέα αδιέξοδα με απίστευτη χρονοτριβή, θα πρέπει να εξηγήσουν σε όλους μας γιατί αποχωρώντας δεν  αφήνουν πίσω τους ούτε ένα μικρό λιθαράκι από αυτό το σπουδαίο για την ανάπτυξη της Ηλείας έργο. Έχουν ωστόσο το χρόνο να ζητήσουν συγγνώμη, αναγνωρίζοντας τις πολλαπλές ευθύνες τους απέναντι στον Ηλειακό λαό…»

Όλη η επικαιρότητα