Ηλεία Πολιτική

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Με ευθύβολο βλέμμα ελπίδας για το καλύτερο που έρχεται!

Ακούστε το άρθρο

Αγαπημένοι μου φίλοι και συμπολίτες,

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ ένα καλύτερο, γεμάτο υγεία, αγάπη και ευημερία 2019! Για την νέα χρονιά, είμαι ιδιαιτέρως αισιόδοξη, ότι όλα θα βαίνουν καλύτερα.

Αφήνουμε το 2018 με την πικρή αίσθηση ότι η χώρα μας δεν μπόρεσε ούτε τώρα να κάνει το οικονομικό άλμα βγαίνοντας από τα μνημόνια, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική μας κατάσταση. Οι πολίτες εξακολουθούν να επωμίζονται δυσανάλογα δημοσιονομικά βάρη και η ανεργία υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς. Παράλληλα, νέα κρίσιμα εθνικά ζητήματα προς διαχείριση προστέθηκαν από μια σειρά λανθασμένων και άστοχων χειρισμών της Κυβέρνησης, πρωτίστως αυτό της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο νέο έτος ωστόσο, ορόσημο θα είναι οι εθνικές εκλογές οι οποίες θα φέρουν αλλαγή στην Κυβέρνηση. Γίνεται ήδη ευρέως αποδεκτό ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η επικρατούσα πολιτική δύναμη. Με την εκλογή της νέας κυβέρνησης, γεμάτης με γνώση και εμπειρία και εμπνεόμενης  από ένα σύγχρονο και αναπτυξιακό όραμα, μπορούμε να αισιοδοξούμε και να περιμένουμε περίοδο αλλαγών, ορθολογικών κινήσεων και πολιτικά υπεύθυνων παρεμβάσεων που σταδιακά θα δώσουν την «σκυτάλη» από την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση στην επανεκκίνηση, και από την απογοήτευση στην ελπίδα!

Σαφώς και η «ατζέντα» μας για το 2019 θα περιλαμβάνει σοβαρά  ζητήματα, αφ’ ενός εθνικά με κυρίαρχο εκείνο της επίμαχης «Συμφωνίας των Πρεσπών» με την οποία διαφωνούμε κάθετα και δεν θα την ψηφίσουμε, αφ’ ετέρου οικονομικά ζητήματα με προτεραιότητα στην ανακούφιση των πολιτών από τα βάρη που εξακολουθούν να επωμίζονται, και κοινωνικά ζητήματα με «στοίχημα» την μείωση της ανεργίας, την προάσπιση των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την Τρίτη ηλικία, την καταπολέμηση της φτώχειας και την στήριξη της οικογένειας, της παιδικής ηλικίας και της εκπαίδευσης.

Να διαχειριστούμε τα μεγάλα προβλήματα με λογική και σύνεση και στη βάση ρεαλιστικών δεδομένων να ακολουθήσουμε με συνέπεια τον στόχο μας: Θέλουμε την Ελλάδα από την παρακμή στην ανάπτυξη, από την απραξία στην επένδυση. Για δε τον Νομό μας, τον Ν. Ηλείας, ας συνεργαστούμε όλοι μαζί, ώστε να φέρουμε επιτέλους τις επενδύσεις που του αξίζουν και να τον αναδείξουμε, όπως πράγματι μπορούμε, σε έναν νομό με πρωτιές στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, τον αθλητισμό και το κοινωνικό πρόσωπο.

Το νέο έτος είναι μια εκλογική χρονιά. Στο χέρι μας είναι με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού να επιλέξουμε μια νέα ικανή εθνική αντιπροσωπεία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της χώρας, ώστε να δούμε μια Ελλάδα που θα έχει βλέμμα ευθύβολο στο αύριο.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι το 2019 να είναι  γεμάτο ελπίδα, υγεία και προσμονή για το καλύτερο που έρχεται!

Όλη η επικαιρότητα