Πολιτική

Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Επικοινωνία με Λιβανό για τη σταφίδα και την επίσπορη πατάτα

Πρόσκληση προς τον ΥΠΑΑΤ να επισκεφθεί την Ηλεία
Ακούστε το άρθρο

Προχωρούν οι αποζημιώσεις για την επίσπορη πατάτα

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, επικοινώνησε εκ νέου η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με γνώμονα τις έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών  της Ηλείας για τα αγροτικά τους προϊόντα.

Η κα Βουλευτής επανέφερε την ανάγκη επίσπευσης της καταβολής των αποζημιώσεων για τις καλλιέργειες επίσπορης πατάτας για όσους αγρότες είχαν δηλώσει τις ζημίες τους μόνο στον ΕΛΓΑ. Θέμα, για το οποίο έλαβε την ενημέρωση ότι και στους αγρότες, που έκαναν δήλωση μέσω ΕΛΓΑ και όχι μέσω ΟΣΔΕ, προωθείται η αποζημίωσή τους, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19, και το ζήτημα βρίσκεται στις τεχνικές υπηρεσίες για να προχωρήσουν στην πληρωμή.

Πρόσκληση προς τον ΥΠΑΑΤ να επισκεφθεί την Ηλεία για τη σταφίδα

Στον κ. Λιβανό έθεσε η κα Αυγερινοπούλου και το ζήτημα της πλέον χαμηλής τιμής της σταφίδας και των σχετικών αποζημιώσεων και αιτήθηκε τη στήριξη των παραγωγών. Αποζημιώσεις θα δοθούν και για τις ζημίες στην καλλιέργεια σταφίδας στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί σημαντική μείωση του τζίρου των παραγωγών.  Το Υπουργείο παρακολουθεί την πώληση της κορινθιακής σταφίδας και το ζήτημα της αποζημίωσης και θα δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις. Η Βουλευτής υποστήριξε ενθέρμως ότι η σταφίδα είναι «ο μαύρος χρυσός» για την τοπική οικονομία και επισήμανε ότι παραμένει αδιάθετο στις αποθήκες περί το 50% του προϊόντος σοδειάς του 2020, λόγω της πανδημίας της COVID-19, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τη τιμή διάθεσης της κορινθιακής σταφίδας τη τρέχουσα χρονιά.

Η Βουλευτής προσκάλεσε τον κ. Υπουργό στην Ηλεία για να συζητήσουν τις εξελίξεις στον τομέα εμπορίας και παραγωγής της σταφίδας, αλλά και να ενημερώσει τους παραγωγούς σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στην παραγωγή και τις μεθόδους οργάνωσης και εύρεσης νέων αγορών για τα προϊόντα τους.

Θυμίζουμε ότι η κα Αυγερινοπούλου διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και προσφάτως είχε ενημερώσει εκτενώς για τις ζημίες που έχουν σημειωθεί στην αγροτική παραγωγή της Ηλείας, στο πλαίσιο και της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για την αποζημίωση των παραγωγών της Ηλείας από τις φυσικές καταστροφές, αλλά και λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19.

 Επίσκεψη του Προέδρου ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζου, στην Ηλεία

Για την επίλυση των αγροτικών ζητημάτων και των αποζημιώσεων, η κα Αυγερινοπούλου βρίσκεται σε «απευθείας γραμμή» επικοινωνίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ηλεία μέσα στις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις των παραγωγών και από τις πρόσφατες καταστροφές.

Όλη η επικαιρότητα