Categories: Ηλεία

Διονύσης Καλαματιανός: «Μείωση φορολογικών βαρών για να ανασάνει η κοινωνία»

Share

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν προβλέπει καμία επιπλέον επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες» τόνισε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο Διονύσης Καλαματιανός.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις υποψήφιες και στους υποψηφίους που μπαίνουν στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καυτηριάζοντας, παράλληλα, την πρόσφατη άθλια επίθεση του μετακλητού της απελθούσας κυβέρνησης και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ κ. Ψαριανού προς τους εκπαιδευτικούς.

«Τον ακούσαμε να καθυβρίζει με χυδαίο τρόπο τους καθηγητές. Αυτούς, δηλαδή, που βοηθάνε τα παιδιά μας. Πραγματικά αναρωτιόμαστε γιατί ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί τον κ. Ψαριανό στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.»

Στη συνέχεια, ο Ηλείος Βουλευτής αναφέρθηκε στη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η οποία διασφαλίζει τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, στηρίζοντας, παράλληλα, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προβλέπει τη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας και των διυλιστηρίων. Πρόκειται για υπερκέρδη πάνω από 6 δισ. ευρώ, για χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι το τέλος του 2022. Όλα αυτά προκύπτουν από δημόσια δεδομένα της ΡΑΕ και του ΑΔΜΗΕ.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, θα μπορέσει το κράτος να εξασφαλίσει ένα μεγάλο έσοδο, για να μπορέσει να ασκήσει και κοινωνική πολιτική. Για να υπάρχει ισχυρό κράτος πρόνοιας και να μπορούμε να έχουμε δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν σωστά, με επαρκή αριθμό γιατρών και δημόσια παιδεία με ενισχυμένα σχολεία και πανεπιστήμια. Αντίθετα, τα pass της απελθούσας κυβέρνησης της ΝΔ αποδείχτηκαν ανεπαρκή και αναποτελεσματικά. Έχουν καταντήσει τη μεσαία τάξη να εξαρτάται από δελτία. Χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια. Στόχος είναι να εμποδιστεί η αισχροκέρδεια και παράλληλα να δοθούν επαρκή επιδόματα σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, η προγραμματική μας πρόταση περιλαμβάνει:

  • την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,
  • την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ, για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους με μπλοκάκια,
  • τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και την κατάργηση της καταβολής του στο αγροτικό πετρέλαιο,
  • τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.»

Δίχως αμφιβολία, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εστιάζει σε μια δίκαιη φορολογική πολιτική που λαμβάνει υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, υπό καθεστώς ακραίας ακρίβειας, αισχροκέρδειας, υψηλού πληθωρισμού και συσσώρευσης χρεών. Κύριος στόχος είναι η ανακούφιση των πολιτών που τα βγάζουν πέρα δύσκολα και η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.