Διονύσης Καλαματιανός: «Νέα εκλογική μάχη με επίκεντρο την προστασία του πολίτη»

Share

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίνει ξανά την εκλογική μάχη με ψηλά το κεφάλι. Προτείνοντας διεξόδους και λύσεις στα μεγάλα  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης.

Αντίπαλός μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές του, που αναμένεται να ενταθούν σε περίπτωση απόλυτης κυριαρχίας του. Ήδη, στελέχη της ΝΔ, με αλαζονικό τρόπο, κάνουν λόγο για συνταγματική αναθεώρηση, επιδιώκοντας να έχουν 180 βουλευτές. Έτσι, ανοίγουν τον δρόμο για την υλοποίηση της «μαύρης» ατζέντας τους, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας, την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα δημόσια πανεπιστήμια, τα δημόσια αγαθά κ.α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λοιπόν, είναι ανάγκη να τεθεί επικεφαλής στη μάχη για την αντιμετώπιση αυτών των αυταρχικών και ισοπεδωτικών πρακτικών, ως ο κύριος  και αποτελεσματικότερος  αντίπαλος της παράταξης του κ. Μητσοτάκη. Δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μια στείρα αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή άλλα μικρότερα κόμματα. Δεν το έχει ανάγκη ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η Χώρα.

Άλλωστε, ο καθένας με τη στάση του πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, έδειξε που αποσκοπούσε. Ο λαός είδε με τα μάτια του το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αυτό που προσπάθησαν να του κρύψουν σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο. Αυτό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η πραγματική δύναμη αλλαγής και αντίστασης απέναντι στην αλαζονική και σκληρή δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στους κάθε λογής συμμάχους του.

Όλες και όλοι, φίλες και φίλοι, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα «οργώσουμε» την επικράτεια και θα επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για ένα συγκροτημένο σχέδιο, με βασικούς άξονες την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Ειδικά, εμείς εδώ στην Ηλεία γνωρίζουμε καλά την απαξίωση και την υποβάθμιση που υπέστη ο τόπος μας τα τελευταία 4 χρόνια. Βιώνουμε την υγειονομική φτώχεια, με τα νοσοκομεία μας δίχως γιατρούς, την απώλεια των πανεπιστημιακών τμημάτων, την ακύρωση κομβικών υποδομών που είχαν αρχίσει να κατασκευάζονται, τον κίνδυνο των πλειστηριασμών και της απώλειας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και το τεράστιο κόστος παραγωγής για τον αγροτικό κόσμο, που βλέπει, παράλληλα, τα προϊόντα του να μένουν απούλητα. Θα επιτρέψουμε όλα αυτά να συνεχιστούν;

Αυτή τη φορά, λοιπόν, πρέπει όλοι οι πολίτες να ενημερωθούν για την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να γνωρίζουν για να μπορούν να συγκρίνουν, ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την κοινωνική πλειοψηφία και τις ανάγκες της, ποιος για τη συνέχεια καταστροφικών πολιτικών και ποιος για τον εαυτό και τα ποσοστά του. Είναι κάτι που, δυστυχώς, δεν έγινε σε μεγάλο βαθμό στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, εξαιτίας του ότι η συζήτηση περιστράφηκε περισσότερο στους όρους και στις συνθήκες της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Τώρα δίνουμε μια νέα μάχη από την αρχή, με όρους ευθύνης και αξιοπρέπειας. Με ξεκάθαρη στρατηγική νίκης για την ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου, απέναντι σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη ηγεμονία που απειλεί να εγκαθιδρύσει και να παγιώσει καθεστώς αδικίας, αισχροκέρδειας, ανισοτήτων και αναξιοκρατίας στη Χώρα.

Η κοινωνία περιμένει πολλά από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Προχωράμε μαζί! Προχωράμε μπροστά!