Ηλεία Πολιτική

Διονύσης Καλαματιανός “Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε”

Για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
Ακούστε το άρθρο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι οι ίσες ευκαιρίες είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι η εξεύρεση μονίμων και ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν πολλούς συνανθρώπους μας είναι αναγκαία και επείγουσα.

Χρέος μιας δίκαιης και ευνομούμενης πολιτείας είναι να καταπολεμά διακρίσεις, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Και παράλληλα να μεριμνά για την εξασφάλιση στα άτομα με αναπηρία της ισότιμης συμμετοχής τους στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Να διασφαλίζει την πρόσβαση στην παιδεία, στην υγεία, στην εργασία, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Να ενισχύει τις υπάρχουσες δομές και υποδομές και να δημιουργεί νέες.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι η κινητήρια δύναμη που ωθεί μια σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία να προχωρήσει μπροστά.  

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε με τις κοινωνικές ανισότητες διαρκώς ν’ αυξάνονται, οφείλουμε ν’ αγωνιστούμε ακόμα πιο έντονα και παθιασμένα για το δικαίωμα στην προσβασιμότητα, στην συμπερίληψη και στην αξιοπρέπεια.

Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και διεκδικούμε με το αναπηρικό κίνημα να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη.

Για να συνεχίσουμε όλοι μαζί να ονειρευόμαστε και να πραγματώνουμε τα όνειρά μας.

Όλη η επικαιρότητα