Ηλεία Πολιτική

Διονύσης Καλαματιανός: Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο

Ακούστε το άρθρο

Το Πολυτεχνείο είναι ένα ορόσημο, ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς των κοινωνικών αγώνων για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισότητα, για την πρόοδο και την ευημερία του συνόλου της κοινωνίας. Το Πολυτεχνείο κορύφωσε την αντίσταση του λαού κατά της δικτατορίας, διαρρηγνύοντας τον ιστό της τρομοκρατίας και του μαύρου πέπλου που είχε καλύψει τη χώρα.

Οι Φοιτητές οπλισμένοι με θάρρος και αποφασιστικότητα, έγιναν  πρωτοπόροι του αγώνα κατά της χούντας, παίρνοντας στα χέρια τους τη μοίρα τους και το πεπρωμένο της Πατρίδας μας. Η δύναμη της νεότητας, χαλυβδωμένη με την πίστη της στη Δημοκρατία και στην αποκατάσταση των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, έγιναν οι κινητήριες δυνάμεις της μετωπικής σύγκρουσης των νέων, κατά της στρατιωτικής βίας και των βασανιστηρίων των πραξικοπηματιών.

Η 46η επέτειος του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει πόσο συγκλονιστικά επίκαιρο και διαχρονικό είναι το μήνυμα αυτής της εξέγερσης στις μέρες που διανύουμε. Έχοντας σαν φάρο την αγωνιστικότητα, την τόλμη, την αυτοθυσία, το όραμα για ελευθερία και δημοκρατία, τιμούμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, με βαθιά προσήλωση και πίστη στα ιδανικά του σπουδαίου αυτού αγώνα.

Έχουμε χρέος, προς τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, προς τα νέα παιδιά που παρατηρούν και εμπνέονται από τις δικές μας αξίες και πράξεις, να διαφυλάξουμε και να εφαρμόζουμε  στην καθημερινότητά μας τα ιδανικά και τα ιδεώδη του απελευθερωτικού αγώνα, απέναντι σε κάθε ζυγό. Οφείλουμε, με κριτικό πνεύμα σε όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας  να αγωνιστούμε για μια κοινωνία ελεύθερη, δημοκρατική, αξιοκρατική, αλληλέγγυα, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Το Πολυτεχνείο μας δείχνει τον δρόμο, το Πολυτεχνείο εμπνέει διαχρονικά, το Πολυτεχνείο ΖΕΙ!

Όλη η επικαιρότητα