Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία

Διονύσης Μάλιαρης: Έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο Κάστρο

Ακούστε το άρθρο

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηρακλής Διονύσης  Μάλιαρης  κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τους μελετητές  κ. Σχοινά  Μαριάννα και κ . Λογοθέτη Στυλιανό ενημερώθηκε  για τα εξής:

Την Τρίτη 19/03/2019 συνεδρίασε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Πολιτισμού που εδρεύει  στην Αθήνα, και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρόταση που υπέβαλε ο Σύνδεσμος  Αποχέτευσης Ηρακλής για την  κατασκευή Compact   Βιολογικού Καθαρισμού  στη περιοχή  δίπλα από το νεκροταφείο στη Δημοτική Κοινότητα   Κάστρου. Όπου τελικά εγκρίθηκε  η πρόταση. Σημειώνω δε ότι ο εν λόγω  βιολογικός θα είναι υπόγειος .Από πάνω θα κατασκευαστεί μια ωραία πλατεία οι οποία θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά  την περιοχή . Ο Προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1 εκατ. Ευρώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προϊσταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας , Δρ. Ερωφίλη –Ίρις Κόλλια, την Αρχαιολόγο κ. Αθανασία Ράλλη, τους  Μελετητές  κ. Σχοινά Μαριάννα κ. Λογοθέτη Στυλιανό, τα διοικητικά στελέχη του Συνδέσμου Ηρακλή  κ. Μπακογιάννη  Γεώργιο και Σαραντόπουλο Γεώργιο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεωργόπουλο Διονύσιο ,Αποστολόπουλο Αντώνιο ,Κοντόγιωργα- Γεωργιοπούλου Άννα και Παπαδόπουλο Νεόφυτο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την συλλογική προσπάθεια που κατέβαλαν για την επιτυχία αυτή .

Μετά την έγκριση από το ανώτερο συμβούλιο θα προχωρήσει η υποβολή περιβαλλοντικών όρων ,ώστε στη συνεχεία να υποβληθεί για χρηματοδότηση,   η από  το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, η από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω του ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης ότι ,όπως ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποχέτευσης Ηρακλής μέσω της συλλογικής προσπάθειας  μαζί με τους συνεργάτες μου,  δρομολόγησα μέσα σε εννέα μήνες την επέκταση του βιολογικού από του Μαρκόπουλου μέχρι και το Νεοχώρι εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 6. 233.000,00(ευρω) και επίσης ετοιμάσαμε  μελέτες για κατασκευή compact Βιολογικών  σε  Κάστρο- Κάτω Παναγία- Κυλλήνη και Διασπορά, με το ίδιο όραμα και με το ίδιο πάθος ως αυριανός Δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης θα προσπαθήσω με τους συνεργάτες μου να διεκδικήσω τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις, ώστε να εξασφαλίσω   την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης .

Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για την διεκδίκηση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων.  

Με εκτίμηση

ΜΑΛΙΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΗΡΑΚΛΗΣ

Όλη η επικαιρότητα