Ηλεία Ηλειούπολη

Διονύσης Τραμπαδώρος & Καλλιόπη Λουμιώτη – Γουρλομάτη: Μετά τον πολιτικό και θρησκευτικό τους γάμο

Ακούστε το άρθρο

Ο Διονύσης Τραμπαδώρος είναι ένας, Πυργιώτης με καρδιά μικρού παιδιού. Με ευαισθησίες ψυχής αλλά και με γνώσεις ιστορικού που τις εκφράζει χρόνια τώρα μέσα και από την δική μας συνεργασία, στην γνωστή του στήλη «Από τα παλαιά». Η αγάπη του για την ιστορία  και η απεριόριστη σχέση του με αυτή τον έκαναν να γίνει κάτοχός της μετά τα οικονομικά που σπούδασε. Αμέτρητες ώρες διαβάσματος, που ακόμη δεν τις απαρνιέται, σπουδάζοντας  ακόμη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Είναι μια κινητή βιβλιοθήκη γνώσεων, εμείς θα λέγαμε, γιατί τον θαυμάζουμε για την αυστηρή μελέτη του. Παράλληλα είναι ένας βαθιά ευγενικός άνθρωπος, που δεν σταματά να χαμογελά, χαμηλών τόνων, μια ήρεμη δύναμη.

Αυτά τα πολλά προσόντα, του πλούσιου χαρακτήρα του είχε την τύχη να γνωρίσει, να εκτιμήσει και να αγαπήσει, η μοναδική γυναίκα του, Πόπη Λουμιώτη – Γουρλομάτη. Λέγοντας μας ότι ο Διονύσης είναι υπέροχος – καταπληκτικός, μοναδικός μεγαλώνοντας σωστά από την άξια μαμά του, Ευσταθία, που επηρέασε τον άψογο χαρακτήρα του.

Αμοιβαία εκτίμηση, σεβασμός και αγάπη με βάση τις αρχές και τις αξίες που γνώρισε και αυτή από τους γνωστούς Πυργιώτες γονείς της. Η Καλλιόπη είναι η μοναχοκόρη του εμπόρου Γιάννη Γουρλομάτη και της ξεχωριστής με έντονη προσωπικότητα  γυμνάστριας Αγγελικής Λουμιώτη. Η Πόπη τους, μεγάλωσε με την στήριξη τους και την έγνοια τους, της έδωσαν αγάπη και μόρφωση. Οι σπουδές της στην αρχαιολογία και το πάθος της για τις γνώσεις δεν σταματούν ακόμη αφού συνεχίζει να σπουδάζει Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Την γνωρίσαμε ως αρχαιολόγο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας χρόνια τώρα και γρήγορα διαπιστώσαμε ότι έχει ένα σημαντικό προτέρημα, την ευγένια της ψυχής της. Είναι αισθητή και σε ενθουσιάζει με την ήρεμη φωνή της. Σε φέρνει πιο κοντά γιατί έχει μεγαλώσει με τη σκέψη των γονέων της που πέτυχαν να την κάνουν σωστή στους ανθρώπους. Ο Σάκης και η Καλλιόπη ξεκίνησαν και συναντήθηκαν, κάνοντας τα όνειρά τους και την ελπίδα τους για το καλύτερο της ζωής τους. Λέγοντας το ΝΑΙ στις 23 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο του Πύργου διαλέγοντας για κουμπάρους τους φίλους της καρδιάς τους. Για τον Διονύση, ο Γιάννης Παντελάδης, Διδάκτωρ Οικονομικών στην Δ/νση της Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Αττικής. Για την Πόπη η δασκάλα – αρχαιολόγος, Ελένη Θεοδωροπούλου. Όμως η θρησκευτική τους πίστη τους έκανε να πουν και ένα ακόμη ΝΑΙ, ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Η Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 ήταν η Κυριακή που έδωσε ένα άλλο χρώμα στην ζωή τους. Εκεί στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου στο Κορακοχώρι τους ένωσε ο σεβαστός παπάς του Ιωάννης Διαμαντόπουλος.

Στο μέρος αυτό ο Διονύσης μεγάλωσε στις γειτονιές του, αφού η μαμά του γνωστή κόρη του Αντώνη Ηλιόπουλου, Ευσταθία, παντρεύτηκε τον κτηματία Γιάννη Τραμπαδώρο, που διατηρούσε μοναδική παραδοσιακή ταβέρνα στον Πύργο.

Οι γονείς τους μαζί με λίγους συγγενείς και φίλους καμάρωσαν τον Διονύση και την Πόπη να έρχονται μαζί για να δώσουν για δεύτερη φορά την υπόσχεση της αγάπης τους.

Η Πόπη φανερά συγκινημένη, ήταν αληθινά όμορφη όσο ποτέ. Το νυφικό της, ήταν ραμμένο με πολύ αγάπη από την καλή της γειτόνισσα και φίλη τους την πασίγνωστη μοδίστρα Παναγούλα Λαμπροπούλου, το άψογο μακιγιάζ της από την γνωστή αισθητικό Ματίνα Χειράκη και τα μαλλιά της από την ειδική σ’ αυτό Πόπη Μπούρου. Η εκκλησία είχε χρώμα και άρωμα λουλουδιών με φρέσκα χρυσάνθεμα και τριαντάφυλλα από την Ελένη Ασημακοπούλου.

Κουμπάροι τους, η φίλη του Διονύση, Κατερίνα Σάρλου, οικονομολόγος, και η καλή και πιστή φίλη της Πόπης, δασκάλα – αρχαιολόγος Ελένη Θεοδωροπούλου – Δουφεξή και ο μικρός ανιψιός του Διονύση, γιος του αδελφού του Ανδρέα και της Γιώτας Τραμπαδώρου, ο δεκάχρονος Γιάννης που είναι η μεγάλη τους αδυναμία.

Τα παρανυφάκια τους, η 7χρονη Ραφαέλλα Τραμπαδώρου και η 4χρονη Δέσποινα Κολόσακα έκλεψαν τα βλέμματα όλων.

Το φιλί της αγάπης τους έδωσαν ο Διονύσης και η Πόπη με την συγκίνηση των γονιών τους, την Ευσταθία Τραμπαδώρου, τον Γιάννη και την Αγγελική Γουρλομάτη και οι συγγενείς και φίλοι τους δίνοντας εκείνοι της ευχές τους για την ζωή τους, για την αγάπη τους, για την ευτυχία τους. Να την κρατούν στις καρδιές τους και να μας εξολογηθούν μετά από πολλά – πολλά χρόνια ο ένας για τον άλλον.

Ο Διονύσης  είναι μοναδικός και η Καλλιόπη είναι μοναδική.

Να ζήσουν ευτυχισμένοι!

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα