Διονύσης Τραμπαδώρος – Καλλιόπη Λουμίτη: Το «ναι» της ευτυχίας τους

zzd.png

Αρνιόταν πεισματικά να μπει σε καλούπια και να ενηλικιωθεί. Όλοι οι καλοί του φίλοι πίστευαν ότι η ελευθερία του ήταν η ζωή του. Γι’ αυτό οι σπουδές του σαν οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας και στην συνέχεια της Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας ήταν για κείνον η μεγάλη του αγάπη.

Το διάβασμα και η μόρφωσή του. Και τα δύο τα καλλιέργησε τόσο που σπάνια βρίσκεις τέτοιου είδους μυαλά συγκροτημένα, ανήσυχα στην έρευνα και στην μελέτη.

Ήταν ο υπομονετικός χαρακτήρας του, ο μετρημένος, αυτός ο εργασιομανής, που το μόνο άγχος είναι πως θα κάνει καλύτερα την δουλειά του.

Δάσκαλος της ζωής του, στην συνειδητοποιημένη δουλειά του ήταν ο αείμνηστος πατέρας του Γιάννης Τραμπαδώρος, ο γνωστός άνθρωπος της κοινωνίας του Πύργου που η ταβέρνα  του ήταν το στέκι όλων.

Πήρε από εκείνον την αίσθηση να είναι  της προσφοράς και να έχει την έξω καρδιά όπως ήταν εκείνος. Έτσι του έμοιασε και ο αγαπημένος του αδελφός Ανδρέας. Και φυσικά η μεγάλη τους αδυναμία η μάνα τους Ευσταθία που δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται για τους τρεις άνδρες της ζωής της.

Είναι τόσα πολλά που θέλαμε να επαινέσουμε γράφοντας για τον δικό μας άνθρωπο, τον δικό μας συνεργάτη της εφ. “Πατρίδας” που χρόνια τώρα μας κάνει υπερήφανους στην μεγάλη οικογένεια. Η δουλειά του Διονύση είναι ασυναγώνιστη και ακριτικάριστη , είναι ξεχωριστή και σημαντική.

Μέσα από αυτά τα λίγα λόγια της αναφοράς μας για κείνον θα σας εκφράσουμε το πόσο χαρήκαμε για την επιλογή της καρδιάς του, την γυναίκα της ζωής του. Το “άριστο” κορίτσι της οικογένειας Γιάννη Γουρλομάτη, γνωστού εμπόρου του Πύργου και της πασίγνωστης γυμνάστριας Αγγελικής Λουμιώτη. Η προικισμένη τους μοναχοκόρη με μοναδικά χαρίσματα ψυχής η Καλλιόπη τους σπούδασε Αρχαιολόγος και τις σημαντικές γνώσεις της, τις προσφέρει στην δουλειά της στην  Εφορεία Αρχαιοτήτων στην Αρχ. Ολυμπία.

Ο έρωτας γεννήθηκε στο σπίτι της κοινής τους φίλης της αείμνηστης Λίας Λυρή. Αντάμωσαν στις φιλολογικές τους συναντήσεις και τότε κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να μεγαλώσουν αυτές στην διάρκεια της ζωής τους, γιατί αληθινά αυτά τα παιδιά έχουν και τα δύο κάτι κοινό. Την αγάπη τους, στο διάβασμα και σε μια άλλη κουλτούρα που μόνο αυτό περνά ακέραιο από τον φανταστικό τους χαρακτήρα. Από το “εγώ” Ο Διονύσης και η Πόπη πέρασαν στο “εμείς” κάτι που έγινε αρμονικά στον γάμο τους που έγινε στο Δημαρχείο του Πύργου, την Παρασκευή του μεσημέρι στις 23 Σεπτεμβρίου 2016.

Όταν η συναισθηματική και ευαίσθητη φωνή της αντιδημάρχου Ανδριάννας Αγγελακοπούλου, τους ρώτησε αν δέχονται να είναι σύζυγοι τότε ο καθένας με την σειρά του είπαν το μεγάλο “ΝΑΙ”.

Οι ευχές της για μια ευτυχισμένη ζωή ενώθηκαν με τις δικές μας.

Με τους ξεχωριστούς φίλους τους που έγινα κουμπάροι – μάρτυρες, ήταν η Ελένη Δουφεξή – Θεοδωροπούλου, συμφοιτήρια και καλή της φίλη και ο πιστός φίλος του Διονύση Οικονομολόγος, Διδάκτωρ Οικονομικών, υπάλληλος στην Δ/νση Ανάπτυξης στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Γιάννης Παντελάδης.

Γεμάτοι συγκίνηση όλοι εμείς που είμασταν κοντά τους, χαρήκαμε που μας έδωσαν και εμάς τη δυνατότητα να τους σφίξουμε στην αγκαλιά μας και να τους ευχηθούμε να ζήσουν ευτυχισμένοι. Τα χαμόγελα των γονιών τους που και εκείνοι γεμάτοι συγκίνηση δεν έκρυβαν  την δική τους χαρά για τις στιγμές που ζούσαν.

Η μαμά του Διονύση, Ευσταθία, οι γονείς της Καλλιόπης, Γιάννης & Αγγελική, έδωσαν τις ευχές τους, στα παιδιά τους και δέχτηκαν  τα επαινετικά λόγια για τα “αστέρια” τους που ενώθηκαν στο δικό τους καθαρό ουρανό, με τον Θεό της αγάπης τους για την καλή τους ζωή.

 

Σοφία Βαρουξή
sofia.epiloges@gmail.com 

Φωτογραφείες: Γεωργία Μπούρου- Αγγελάκου
Γερμανού 19, Πύργος

 

Δημοσιογράφος της εφ.Πατρίς , Υπευθ. στήλης Ηλειούπολη (Επιλογές)